Kamerstuk 32141-9

Amendement van de leden Omtzigt en Linhard over het openen van de mogelijkheid tot uittreden uit een multi-ondernemingspensioenfonds

Dossier: Wijzigingen van de Pensioenwet in verband met het uitbreiden van de werkingssfeer voor ondernemingspensioenfondsen


94,0 %
6,0 %

VVD

SP

PvdA

PvdD

GL

CU

SGP

D66

Verdonk

PVV

CDA


32 141
Wijzigingen van de Pensioenwet in verband met het uitbreiden van de werkingssfeer voor ondernemingspensioenfondsen

nr. 9
AMENDEMENT VAN DE LEDEN OMTZIGT EN LINHARD

Ontvangen 21 januari 2010

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

I

In artikel I, onderdeel B, wordt in de aanhef «wordt een lid» vervangen door «worden twee leden» en wordt aan artikel 2 een lid toegevoegd, luidende:

##. Bij een ondernemingspensioenfonds dat pensioenregelingen uitvoert voor meerdere ondernemingen of groepen als bedoeld in de definitie van artikel 1 kan een uitvoeringsovereenkomst worden beëindigd overeenkomstig de hierover in de statuten opgenomen bepalingen.

II

Na artikel I, onderdeel D, wordt een onderdeel ingevoegd, luidende:

Da

In artikel 106, eerste lid, vervalt aan het slot van onderdeel j het woord «en», wordt de punt aan het slot van onderdeel k vervangen door «; en» en wordt een onderdeel toegevoegd, luidende:

l. de wijze waarop beëindiging van een uitvoeringsovereenkomst als bedoeld in artikel 2, ## lid geschiedt.

Toelichting

Ingevolge dit amendement moeten de statuten een bepaling bevatten over de wijze waarop tot uittreding kan worden overgegaan. Dit kan bijvoorbeeld aan de orde zijn als een pensioenregeling verplicht bij een bedrijfstakpensioenfonds moet aansluiten. De statuten bevatten hierover voorschriften, evenals over de wijze waarop de beëindiging van een uitvoeringsovereenkomst geschiedt.

Omtzigt

Linhard