Kamerstuk 31996-47

Amendement van het lid Bergkamp c.s. ter vervanging van nr. 41 over het stellen van regels over het register bij algemene maatregel van bestuur.

Dossier: Regels ten aanzien van zorg en dwang voor personen met een psychogeriatrische aandoening of een verstandelijke handicap (Wet zorg en dwang psychogeriatrische en verstandelijk gehandicapte cliƫnten)

Gepubliceerd: 4 september 2013
Indiener(s): Linda Voortman (GL), Vera Bergkamp (D66), Henk Krol (50PLUS), Tunahan Kuzu (PvdA)
Onderwerpen: organisatie en beleid zorg en gezondheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31996-47.html
ID: 31996-47
Wijzigingen: 31996-48

Nr. 47 AMENDEMENT VAN HET LID BERGKAMP C.S. TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 411

Ontvangen 4 september 2013

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

In artikel 14, tweede lid, wordt «Bij ministeriële regeling kunnen regels worden gesteld over» vervangen door: Bij algemene maatregel van bestuur worden regels gesteld over.

Toelichting

In artikel 14 van het wetsvoorstel wordt geregeld dat de zorgaanbieder ten behoeve van het toezicht door de in artikel 49, eerste lid, bedoelde ambtenaren een register dient bij te houden van toegepaste onvrijwillige zorg. Artikel 14a regelt voorts dat de zorgaanbieder ten minste eens per zes maanden aan de in artikel 49, eerste lid, bedoelde ambtenaren een overzicht dient te verstrekken van de onvrijwillige zorg die door hem is verleend, onder vermelding van de aard en frequentie daarvan.

Dit amendement bewerkstelligt dat bij algemene maatregel van bestuur regels worden gesteld over de inrichting van het register. Hiermee wordt de voorliggende wet in lijn gebracht met het wetsvoorstel Wet verplichte geestelijke gezondheidszorg (32 399). Hierdoor draagt het amendement ook bij aan de eenheid van wetgeving.

Bergkamp Voortman Krol Kuzu