Kamerstuk 31876-25

Gewijzigd amendement van de leden Atsma en Van Dam ter vervanging van nr. 24 over het onstaan van een nieuw programma kanaal na wijzigingen en het melden van wijzigingen bij commerciele mediadiensten op aanvraag

Dossier: Wijziging van de Mediawet 2008 en de Tabakswet ter implementatie van de richtlijn Audiovisuele mediadiensten

Gepubliceerd: 26 juni 2009
Indiener(s): Martijn van Dam (PvdA), Joop Atsma (CDA)
Onderwerpen: cultuur en recreatie media
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31876-25.html
ID: 31876-25
Origineel: 31876-24

95,3 %
4,7 %

PVV

VVD

PvdA

GL

CU

CDA

SP

PvdD

SGP

Verdonk

D66


31 876
Wijziging van de Mediawet 2008 en de Tabakswet ter implementatie van de richtlijn Audiovisuele mediadiensten

nr. 25
GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN DE LEDEN ATSMA EN VAN DAM TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 24

Ontvangen 26 juni 2009

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

I

In artikel I, na onderdeel K, wordt een onderdeel ingevoegd, luidende:

Ka

In artikel 3.1 wordt, onder vernummering van het derde tot het vierde lid, na het tweede lid een lid ingevoegd, luidende:

3. Als een commerciële media-instelling het door een derde aangeleverde programma-aanbod van een programmakanaal wijzigt, heeft die commerciële media-instelling voor het gewijzigde programmakanaal toestemming nodig.

II

In artikel I, onderdeel Y, wordt in artikel 3.29b, eerste lid, na de eerste volzin een volzin ingevoegd, luidende: Als een media-instelling een door een derde aangeleverde commerciële mediadienst op aanvraag wijzigt, meldt deze media-instelling eveneens de gewijzigde commerciële mediadienst op aanvraag.

Toelichting

Voor elk commercieel programmakanaal is een toestemming van het Commissariaat voor de Media nodig. Als eenzelfde commerciële instelling meerdere programmakanalen verzorgt, zal hij voor al die kanalen een toestemming nodig hebben. Het wetsvoorstel regelt voorts dat van commerciële mediadiensten op aanvraag melding moet worden gemaakt.

Dit amendement bewerkstelligt dat dit toestemmingsregime gaat gelden voor programmakanalen die door derden zijn aangeleverd en waarin wijzigingen zijn aangebracht. Voorts bewerkstelligt dit amendement dat het meldregime ook van toepassing zal worden op commerciële mediadiensten op aanvraag, die door derden zijn aangeleverd en waarin door de commerciële mediadienst wijzigingen zijn aangebracht. Er ontstaat door de wijziging, die kan bestaan uit een wijziging of een aanvulling, een nieuw programmakanaal. Er ontstaat echter geen nieuwe commerciële mediadienst op aanvraag, wel een meldplicht.

Atsma

Van Dam