Kamerstuk 31876-24

Amendement van het lid Atsma over het ontstaan van nieuwe programma-kanalen of mediadiensten op aanvraag als door derden wijzigingen of aanvullingen zijn aangebracht

Dossier: Wijziging van de Mediawet 2008 en de Tabakswet ter implementatie van de richtlijn Audiovisuele mediadiensten

Gepubliceerd: 22 juni 2009
Indiener(s): Joop Atsma (CDA)
Onderwerpen: cultuur en recreatie media
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31876-24.html
ID: 31876-24
Wijzigingen: 31876-25

31 876
Wijziging van de Mediawet 2008 en de Tabakswet ter implementatie van de richtlijn Audiovisuele mediadiensten

nr. 24
AMENDEMENT VAN HET LID ATSMA

Ontvangen 22 juni 2009

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

Na artikel I, onderdeel K, wordt een onderdeel ingevoegd, luidende:

Ka

Aan artikel 3.1, tweede lid wordt, een volzin toegevoegd, luidende:

In de vorige volzin wordt onder programmakanaal tevens verstaan het door een derde aangeleverde programmakanaal waarin door een commerciële mediadienst wijzigingen of aanvullingen zijn aangebracht.

II

In artikel I, onderdeel Y, komt artikel 3.29a als volgt te luiden:

Artikel 3.29a

In deze titel wordt onder commerciële mediadienst op aanvraag verstaan:

a. een mediadienst op aanvraag die door een commerciële media-instelling wordt verzorgd en waarbij het media-aanbod betrekking heeft op producten met bewegende beeldinhoud al dan niet mede met geluidsinhoud, daaronder worden ook begrepen bijbehorende ondertitelingsdiensten en elektronische programmagidsen; en

b. een door een derde aangeleverde mediadienst op aanvraag waarin door een media-instelling wijzigingen of aanvullingen zijn aangebracht.

Toelichting

Voor elk commercieel programmakanaal is een toestemming van het Commissariaat voor de Media nodig. Als eenzelfde commerciële instelling meerdere programmakanalen verzorgt, zal hij voor al die kanalen een toestemming nodig hebben. Dit amendement bewerkstelligt dat dit eveneens geldt voor media-instellingen die meerdere commerciële mediadiensten op aanvraag verzorgen dan wel aan programmakanalen of mediadiensten op aanvraag aangeleverd door derden wijzigingen of aanvullingen toevoegen waardoor een nieuw programmakanaal of mediadienst op aanvraag ontstaat.

Atsma