31 855
Wijziging van de Wet op de jeugdzorg in verband met de introductie van een verwijsindex om vroegtijdige en onderling afgestemde verlening van hulp, zorg of bijsturing ten behoeve van jeugdigen die bepaalde risico’s lopen te bevorderen (verwijsindex risico’s jeugdigen)

nr. 25
AMENDEMENT VAN HET LID DIJSSELBLOEM

Ontvangen 29 juni 2009

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Aan artikel I, onderdeel B, artikel 2j, wordt onder vervanging van de punt aan het einde van onderdeel k door een puntkomma een onderdeel toegevoegd, luidende:

l. de jeugdige afkomstig is uit een multiprobleemgezin.

Toelichting

Veel risicojongeren groeien op in een gezin waarin meerdere problemen tegelijk zich voordoen. Daardoor zijn meerdere hulpverleners, mogelijk vanuit meerdere maatschappelijke domeinen, betrokken bij meerdere gezinsleden. Om waar nodig en zinvol tot afstemming te komen tussen deze hulpverleners is het van belang niet alleen het contact met de risicojongere te melden maar ook, indien de hulpverlener een redelijk vermoeden heeft van de aanwezigheid van meerdere problemen en hulpverleners in het gezin, de andere jeugdige gezinsleden te melden. In de toekomst is het gewenst de VIR verder uit te breiden met een meldingsmogelijkheid op gezinsniveau.

Dijsselbloem