67,3 %
32,7 %

CDA

CU

PvdD

SP

SGP

VVD

D66

PvdA

GL

Verdonk

PVV


31 855
Wijziging van de Wet op de jeugdzorg in verband met de introductie van een verwijsindex om vroegtijdige en onderling afgestemde verlening van hulp, zorg of bijsturing ten behoeve van jeugdigen die bepaalde risico’s lopen te bevorderen (verwijsindex risico’s jeugdigen)

nr. 22
AMENDEMENT VAN HET LID DIJSSELBLOEM

Ontvangen 29 juni 2009

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel B, artikel 2d, eerste lid, wordt de zinsnede «verwijsindex van jeugdigen» vervangen door: verwijsindex risicojongeren.

Toelichting

Met dit amendement wordt de titel van de wet en van het landelijke systeem weer Verwijsindex risicojongeren. Daarmee wordt beter tot uitdrukking gebracht dat het niet gaat om het vastleggen van alle risico’s voor alle jeugdigen maar om het direct in contact brengen van hulpverleners die betrokken zijn een risicojongere. Met dit amendement wordt aangesloten bij het advies van de Raad van State ter zake. En bij de aanbeveling uit de eindevaluatie van de proeftuinen VIR om landelijk duidelijk het doel en de doelgroep van de VI af te kaderen. Indien dit amendement wordt aangenomen wordt in het opschrift van het wetsvoorstel «jeugdigen» vervangen door: risicojongeren, en wordt «(verwijsindex risico’s jeugdigen)» vervangen door: (verwijsindex risicojongeren).

Dijsselbloem