31 746
Wijziging van boek 2 van het Burgerlijk Wetboek en de Wet op het financieel toezicht ter uitvoering van richtlijn nr. 2007/36/EG van het Europees Parlement en de Raad van de Europese Unie van 11 juli 2007 betreffende de uitoefening van bepaalde rechten van aandeelhouders in beursgenoteerde vennootschappen (PbEU L 184)

nr. 8
NOTA VAN WIJZIGING

Ontvangen 26 maart 2009

Artikel II van het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd:

A

Onderdeel A komt te luiden:

A

Aan artikel 5:25j worden twee leden toegevoegd, luidende:

3. In afwijking van het eerste lid is artikel 5:25ka, eerste lid, onderdeel a, en tweede lid, zowel van toepassing op uitgevende instellingen waarvan effecten zijn toegelaten tot de handel op een gereglementeerde markt en waarvan Nederland lidstaat van herkomst is als op uitgevende instellingen waarvan effecten zijn toegelaten tot de handel op een gereglementeerde markt met een andere lidstaat van herkomst en die zetel hebben in Nederland.

4. In afwijking van het eerste lid is artikel 5:25ka, eerste lid, onderdelen b tot en met e, derde en vierde lid, van toepassing op uitgevende instellingen waarvan effecten zijn toegelaten tot de handel op een gereglementeerde markt en die zetel hebben in Nederland.

B

Onderdeel B komt te luiden:

B

Artikel 5:25k, vierde lid, wordt als volgt gewijzigd:

1. De onderdelen a en b vervallen.

2. De onderdelen c tot en met f worden geletterd a tot en met d.

C

In onderdeel C wordt het voorgestelde artikel 5:25ka als volgt gewijzigd:

1. Het eerste lid, onderdeel a, komt te luiden:

a. de oproeping tot de algemene vergadering, onder vermelding van de plaats, het tijdstip, de agenda en het recht om de vergadering bij te wonen.

2. In het eerste lid vervalt onderdeel b.

3. In het eerste lid worden de onderdelen c tot en met f geletterd b tot en met e.

4. Onder vernummering van het tweede en derde lid tot derde en vierde lid wordt een lid ingevoegd, luidende:

2. Een uitgevende instelling plaatst uiterlijk op de dertigste dag voor de dag van de algemene vergadering het totale aantal aandelen en stemrechten op de dag van de oproeping op haar website. Indien het totale aantal aandelen en stemrechten op de registratiedatum, bedoeld in artikel 119 van boek 2 van het Burgerlijk Wetboek gewijzigd is, plaatst de uitgevende instelling op de twintigste dag voor de dag van de algemene vergadering tevens het totale aantal aandelen en stemrechten op de registratiedatum op haar website.