Kamerstuk 31704-28

Amendement van de leden Sap en Remkes ter vervanging van de nrs. 6 en 18 om herrijking niet fiscale kwaliteitstoets in vrijstelling voor medische enn paramedische diensten ongedaan te maken

Dossier: Wijziging van enkele belastingwetten en enige andere wetten (Belastingplan 2009)


31 704
Wijziging van enkele belastingwetten en enige andere wetten (Belastingplan 2009)

nr. 28
AMENDEMENT VAN DE LEDEN SAP EN REMKES TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NRS. 6 EN 181

Ontvangen 13 november 2008

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

Artikel VIII vervalt.

Toelichting

Het amendement strekt ertoe de voorgestelde herijking van de niet-fiscale kwaliteitstoets in de vrijstelling voor medische en paramedische diensten in artikel 11, eerste lid, onderdeel g, onder 1°, van de Wet op de omzetbelasting 1968 ongedaan te maken. Dit impliceert dat de huidige wettelijke verwijzing voor deze kwaliteitstoets naar de Wet op de beroepen in de individuele gezondheidszorg gehandhaafd blijft.

Het voorstel beoogt onder meer een stijging van de administratieve lastendruk voor betreffende beroepsbeoefenaren en hogere tarieven voor de patiënten te voorkomen. Eén en ander laat onverlet de wenselijkheid van een bredere discussie voor de toekomst van de Wet BIG als medisch kwalificatie kader.

Het kabinet heeft de motie Vendrik (31 205/31 206, nr. 39) niet correct uitgevoerd. Het toegezegde overleg met de sector heeft niet plaatsgevonden. Het kabinet wordt gevraagd alsnog dit overleg te voeren. De Minister van VWS dient het voortouw te nemen bij een eventueel herzien voorstel. Met dit amendement is een incidentele budgettaire derving van € 41 mln gemoeid; het herziene voorstel zal moeten worden ingepast in het beeld voor 2010, de Kamer had tenslotte al dekking aangegeven bij de behandeling van het Belastingplan 2008 bij de aanvaarding van het amendement Vendrik c.s.

Sap

Remkes


XNoot
1

Vervanging in verband met samenvoeging amendementen en wijziging in de toelichting.