Kamerstuk 31700-XVII-52

Antwoorden op vragen over de Netwerkuitzending omtrent het inschakelen van astrologen door de Raad voor de Kinderbescherming

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaat van de begroting van Jeugd en Gezin (XVII) voor het jaar 2009

Gepubliceerd: 29 juni 2009
Indiener(s): Hirsch Ballin
Onderwerpen: begroting financiƫn jongeren zorg en gezondheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31700-XVII-52.html
ID: 31700-XVII-52

31 700 XVII
Vaststelling van de begrotingsstaat van de begroting van Jeugd en Gezin (XVII) voor het jaar 2009

nr. 52
BRIEF VAN DE MINISTER VAN JUSTITIE

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 29 juni 2009

In antwoord op uw brief van 20 mei 2009 waarin u aandacht vraagt voor de Netwerkuitzending van 19 mei 2009 over het inschakelen van astrologen door de Raad voor de Kinderbescherming bericht ik u, mede namens de minister voor Jeugd en Gezin, als volgt.

De Raad voor de Kinderbescherming maakt geen gebruik van astrologische adviezen. De Raad maakt in zijn werk uitsluitend gebruik van wetenschappelijk gevalideerde onderzoeksmethoden.

Aanleiding voor Netwerk om contact op te nemen met de Raad voor de Kinderbescherming is dat een van de astrologen de Raad als referentie op haar site aanmerkte. De woordvoerder van de Raad heeft desgevraagd aan Netwerk laten weten dat de Raad een moderne organisatie is die bij organisatieprocessen als bijvoorbeeld teambuilding, veranderingsprocessen en individuele processen ook gebruik maakt van externe deskundigen, waaronder coaches en begeleiders. Deze externe deskundigen worden aangesteld op basis van objectief vastgestelde competenties, die niets te maken hebben met astrologie. Dat laat onverlet dat deze externe deskundigen mogelijk kennis hebben van astrologie en zich daar in een andere context mee bezighouden. Echter, binnen de Raad is de inzet van het fenomeen bedrijfsastrologie niet aan de orde.

Ik betreur dat ten onrechte de indruk is gewekt dat door de Raad voor de Kinderbescherming gebruik wordt gemaakt van astrologie.

De minister van Justitie,

E. M. H. Hirsch Ballin