Kamerstuk 31700-XIV-124

Reactie op verzoek cie over het Nederlands Aalbeheerplan

Dossier: Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (XIV) voor het jaar 2009

Gepubliceerd: 3 februari 2009
Indiener(s): Gerda Verburg (minister landbouw, natuur en voedselkwaliteit) (CDA)
Onderwerpen: begroting economie financiƫn overige economische sectoren
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31700-XIV-124.html
ID: 31700-XIV-124

31 700 XIV
Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (XIV) voor het jaar 2009

nr. 124
BRIEF VAN DE MINISTER VAN LANDBOUW, NATUUR EN VOEDSELKWALITEIT

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 3 februari 2009

Met deze brief reageer ik op het verzoek van de vaste Commissie voor LNV (2009D03474) om haar op de hoogte te stellen over de stand van zaken met betrekking tot de «derde opinie» ten aanzien van het streefbeeld uit het Nederlandse aalbeheerplan.

Tijdens het wetgevingsoverleg visserij van 24 november 2008 (Kamerstuk 31 700 XIV, nr. 120) heb ik uw Kamer toegezegd dat ik bereid ben om een «derde opinie» te vragen ten aanzien van het Nederlandse streefbeeld voor schieraaluittrek. Hiervoor heb ik een commissie ingesteld, waarvan ik u de samenstelling en expertise heb bericht per brief d.d. 12 december 2008 (31 700 XIV, nr. 115).

De commissie is inmiddels twee keer bij elkaar gekomen, waarvan één interne bijeenkomst en één bijeenkomst die werd bijgewoond door vertegenwoordigers van onder andere de visserijsector en de deelnemers uit het Interdepartementale Overleg Visserij (IDOV). Tijdens deze bijeenkomsten heeft de commissie zoveel mogelijk informatie verzameld, en heeft zij zich beraad op de vragen die nog niet afdoende beantwoord zijn in de huidige rapporten die voor het beheerplan zijn gebruikt. Ook andere deskundigen zijn gevraagd informatie aan te leveren. Op 11 februari volgt een tweede bijeenkomst met de visserijsector en het IDOV, waarin de commissie haar voorlopige advies presenteert en de genodigden gelegenheid krijgen hierop te reageren. Op 3 maart is de laatste bijeenkomst van de commissie, waarin zij tot het uiteindelijke advies komt. Mijn inzet is erop gericht om uiterlijk 9 maart het advies van de commissie en mijn reactie daarop aan uw Kamer te sturen.

De minister van landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit,

G. Verburg