Gepubliceerd: 28 januari 2009
Indiener(s): Frans Timmermans (staatssecretaris buitenlandse zaken) (GroenLinks-PvdA), Maxime Verhagen (minister buitenlandse zaken) (CDA)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31700-V-79.html
ID: 31700-V-79

31 700 V
Vaststelling van de begrotingsstaten van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (V) voor het jaar 2009

nr. 79
BRIEF VAN DE MINISTER EN STAATSSECRETARIS VAN BUITENLANDSE ZAKEN

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal

Den Haag, 28 januari 2009

Graag bieden wij u hierbij het programma aan van de viering van New York 400, zoals eerder is toegezegd in de Kamerbrief van 30 oktober 2008 (Kamerstuk 31 700 V, nr. 16) en tijdens het Algemeen Overleg met de vaste commissie voor Buitenlandse Zaken en de vaste commissie voor Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van uw Kamer, dat plaatsvond op 19 november 2008 (Kamerstuk 31 482, nr. 19). Dit programma wordt vandaag door de burgemeester van New York en de burgemeester van Amsterdam gepresenteerd tijdens een internationale perslancering in New York en via een video-link in Amsterdam. Het betreft het programma zoals dit op dit moment bekend is. Op de website www.ny400.nl kunt u steeds het geactualiseerde programma vinden.

Zoals u uit het programma kunt afleiden, vindt – naast programmaonderdelen in New York City, New York State en Washington – een aanzienlijk deel van de viering plaats in eigen land, opdat ook de Nederlandse bevolking deel kan nemen aan de evenementen en zich bewust wordt van de gedeelde geschiedenis en waarden.

Wij hopen dat Uw Kamer gelegenheid vindt deel te nemen aan de activiteiten in Nederland en/of de Verenigde Staten en dat U hiermee voldoende is geïnformeerd.

De minister van Buitenlandse Zaken,

M. J. M. Verhagen,

De staatssecretaris van Buitenlandse Zaken,

F. C. G. M. Timmermans