Gepubliceerd: 12 december 2008
Indiener(s): Eberhard van der Laan (minister binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties) (PvdA), Guusje ter Horst (minister binnenlandse zaken en koninkrijksrelaties) (PvdA)
Onderwerpen: bestuur gemeenten recht staatsrecht
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-31439-7.html
ID: 31439-7
Origineel: 31439-2

31 439
Regels met betrekking tot voorzieningen op gemeentelijk niveau voor de behandeling en registratie van klachten over discriminatie (Wet gemeentelijke antidiscriminatievoorzieningen)

nr. 7
NOTA VAN WIJZIGING

Ontvangen 12 december 2008

Het voorstel van wet wordt als volgt gewijzigd:

A

In artikel 2, eerste lid, wordt «en de artikelen 646 tot en met 649 van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek» vervangen door: de artikelen 125g en 125h van de Ambtenarenwet, de artikelen 646 tot en met 649 van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek, en artikel II van de wet van 7 november 2002 tot uitvoering van de richtlijn 1999/70/EG van de Raad van de Europese Unie van 28 juni 1999 betreffende de door het EVV, de UNICE en het CEEP gesloten raamovereenkomst inzake arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd.

B

In de artikelen 2, derde lid, en 3, eerste lid, wordt «Onze Minister voor Wonen, Wijken en Integratie» vervangen door: Onze Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

C

Artikel 5 komt te luiden:

Artikel 5

Onze Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties zendt in overeenstemming met Onze Minister voor Wonen, Wijken en Integratie binnen drie jaar na de inwerkingtreding van deze wet aan de Staten-Generaal een verslag over de doeltreffendheid en de effecten van deze wet in de praktijk.

Toelichting

Onderdeel A

Artikel 2, eerste lid, van de voorgestelde Wet gemeentelijke antidiscriminatievoorzieningen bevat een limitatieve opsomming van wettelijke bepalingen op grond waarvan de antidiscriminatievoorzieningen onafhankelijke bijstand verlenen aan burgers betreffende hun klachten terzake. Er ontbraken in het voorstel echter twee artikelen uit de Ambtenarenwet en een artikel uit de Wet van 7 november 2002 tot uitvoering van de richtlijn 1999/70/EG van de Raad van de Europese Unie van 28 juni 1999 betreffende de door het EVV, de UNICE en het CEEP gesloten raamovereenkomst inzake arbeidsovereenkomsten voor bepaalde tijd (in de praktijk Wobot genoemd).

Onderdelen B en C

Daarnaast wordt de verantwoordelijke minister voor het ontvangen van de verslagen gewijzigd in de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. De reden hiervoor is dat de voorgestelde Wet gemeentelijke antidiscriminatievoorzieningen in de portefeuille van de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties komt. De regering heeft ervoor gekozen de parlementaire behandeling van het wetsvoorstel door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en de minister voor Wonen, Wijken en Integratie gezamenlijk te laten plaatsvinden.

De minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

G. ter Horst

De minister voor Wonen, Wijken en Integratie,

E. E. van der Laan