Kamerstuk 28631-15

Voorstel van wet van lid M. Vos tot tweede wijziging voorstel wet milieubeheer (duurzaam geproduceerd hout); Gewijzigd amendement over vermelding van de productiewijze van hout

Dossier: Voorstel van wet van het lid M. Vos houdende tweede wijziging van het Voorstel van wet van het lid M. Vos tot wijziging van de Wet milieubeheer (duurzaam geproduceerd hout)


28 631
Voorstel van wet van het lid M.Vos houdende tweede wijziging van het Voorstel van wet van het lid M.Vos tot wijziging van de Wet milieubeheer (duurzaam geproduceerd hout)

nr. 15
GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID SCHREIJER-PIERIK TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 10

Ontvangen 25 januari 2005

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel cA, komt artikel 9.5, eerste lid te luiden:

1. Van in de handel te brengen of verder te verhandelen houten producten mogen vermeldingen of aanduidingen op deze producten, de verpakking daarvan of de bescheiden daarbij, die beogen de afnemer te informeren over de productiewijze van het hout waaruit deze producten bestaan of dat in deze producten is verwerkt, niet onjuist, onbetrouwbaar dan wel misleidend zijn.

Toelichting

De tweede nota van wijziging (stuk nr. 13) komt deels tegemoet aan de bedoeling van indiener om te komen tot een niet-exclusief keurmerk. Dit amendement strekt tot een herformulering van artikel 9.5, eerste lid, waarbij de term «het is verboden» vermeden is. De gekozen formulering doet geen afbreuk aan de vermelding van het artikellid als verbodsbepaling op de overtreding waarvan ingevolge de Wet op de economische delicten straf is gesteld.

Schreijer-Pierik