Kamerstuk 28631-10

Voorstel van wet van lid M. Vos tot tweede wijziging voorstel wet milieubeheer (duurzaam geproduceerd hout); Amendement over vermelding van de productiewijze van hout

Dossier: Voorstel van wet van het lid M. Vos houdende tweede wijziging van het Voorstel van wet van het lid M. Vos tot wijziging van de Wet milieubeheer (duurzaam geproduceerd hout)


28 631
Voorstel van wet van het lid M. Vos houdende tweede wijziging van het Voorstel van wet van het lid M. Vos tot wijziging van de Wet milieubeheer (duurzaam geproduceerd hout)

nr. 10
AMENDEMENT VAN HET LID SCHREIJER-PIERIK

Ontvangen 19 juni 2003

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Artikel I, onderdeel cA, komt te luiden:

cA

Artikel 9.5 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het eerste lid wordt «verboden» vervangen door: «toegestaan», en «tenzij» vervangen door: voor zover.

2. In het derde lid, aanhef, vervalt «voorts».

3. In artikel 9.5, derde lid, onderdeel a, wordt «tenzij hiervoor overeenkomstig artikel 9.8 toestemming is verleend» gewijzigd in: tenzij dit overeenkomstig artikel 9.9 is toegestaan.

Toelichting

Met dit amendement wordt het in artikel 9.5, lid 1 vermelde verbod vervangen door de bepaling dat het bij het in de handel brengen of verder verhandelen van houten producten is toegestaan vermeldingen of aanduidingen te bezigen, die beogen de afnemer te informeren over de productiewijze van het hout waaruit deze producten bestaan of dat in deze producten is verwerkt, voor zover is voldaan aan het bepaalde in Titel 9.1 (De handel in duurzaam geproduceerd hout). De voorgestelde wijziging komt tegemoet aan de bedoeling van indiener om te komen tot een niet-exclusief keurmerk. Met de voorgestelde wijziging wordt ook tegemoet gekomen aan de Europeesrechtelijke bezwaren tegen het wetsvoorstel, die voortvloeien uit de belemmering van het vrij verkeer van goederen binnen de Europese Unie.

Schreijer-Pierik