Stemming

Nader gewijzigd amendement van het lid Beckerman c.s. ter vervanging van de nrs. 12 en 18 over het direct beëindigen van de gaswinning uit het Groningerveld

97,3 %
2,7 %


D66

NSC

CU

BBB

SP

GroenLinks-PvdA

Volt

VVD

DENK

CDA

SGP

PvdD

JA21

PVV

FVD


Nr. 34 NADER GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID BECKERMAN C.S TER VERVANGING VAN DIE GEDRUKT ONDER DE NRS. 12 EN 18

Ontvangen 8 maart 2024

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

I

In artikel II, onderdeel F, wordt «Vanaf 1 oktober 2024» vervangen door «Er».

II

Aan artikel VII wordt toegevoegd «, met uitzondering van artikel II, onderdeel F, dat in werking treedt met ingang van de dag na de datum van uitgifte van het Staatsblad waarin deze wet wordt geplaatst».

Toelichting

De indieners beogen de definitieve beëindiging van de gaswinning uit het Groningerveld direct te laten ingaan. Het op de waakvlam zetten van het veld op 8 januari 2024 heeft, terecht, tot veel onbegrip geleid. Na het aannemen van de wet is de kans op een gemiddelde effectieve etmaaltemperatuur van –6,5 graden Celsius of lager binnen een tijdshorizon van drie dagen nihil. Om omwonenden duidelijkheid en zekerheid te geven is het volgens de indieners daarom wenselijk de definitieve beëindiging niet langer uit te stellen.

Beckerman Bikker Bushoff Vedder Tjeerd de Groot


Nader gewijzigd amendement van het lid Beckerman c.s. ter vervanging van de nrs. 12 en 18 over het direct beëindigen van de gaswinning uit het Groningerveld

2024-03-08
Dossier: 36441
Indiener(s): Mirjam Bikker (CU), Sandra Beckerman (SP), Eline Vedder (CDA), Julian Bushoff (PvdA), Tjeerd de Groot (D66)
Onderwerpen: economie overige economische sectoren
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-36441-34.html