Stemming

Gewijzigd amendement van het lid Beckerman ter vervanging van nr. 9 over het consulteren van werknemers over de regels rond om- en bijscholing en het binnen twee maanden informeren van de Tweede Kamer

93,3 %
6,7 %


CU

PvdD

NSC

Volt

SP

DENK

CDA

JA21

GroenLinks-PvdA

VVD

PVV

FVD

D66

BBB

SGP


Nr. 18 GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID BECKERMAN TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 9

Ontvangen 22 februari 2024

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Artikel I, onderdeel B, wordt als volgt gewijzigd:

1. Voor de tekst wordt de onderdeelsaanduiding «1.» geplaatst en in de tekst wordt «artikel 4a, tweede lid,» vervangen door «het tweede lid».

2. Voor onderdeel 1 (nieuw) wordt een aanhef ingevoegd, luidende:

Artikel 4a wordt als volgt gewijzigd.

3. Er wordt een onderdeel toegevoegd, luidende:

2. Onder vernummering van het derde lid tot vierde lid wordt na het tweede lid een lid ingevoegd, luidende:

  • 3. Onze Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid consulteert de betrokken werknemers dan wel een vereniging van werknemers die krachtens haar statuten ten doel heeft de belangen van haar leden als werknemers te behartigen over de regels, bedoeld in het tweede lid, en informeert de Tweede Kamer der Staten-Generaal uiterlijk twee maanden nadat dit lid is ingevoegd over de voorwaarden waaronder en de wijze waarop de bekostiging van de om- en bijscholing van werknemers wordt geregeld.

Toelichting

Indiener beoogt met dit amendement de regering te dwingen spoedig in gesprek te gaan met werknemers en sociale partners over de invulling en uitwerking van het Kolenfonds. Het is goed dat het Kolenfonds enige zekerheid kan bieden aan werknemers in de kolensector. Echter, vakbonden maken zich zorgen over de invulling van het Kolenfonds en vragen om duidelijkheid. Indiener begrijpt dat de Minister via een ministeriële regeling de best mogelijke invulling wil geven aan de ondersteuning van werknemers op het moment dat een staking van de activiteiten kolencentrales daadwerkelijk aan de orde is. Hoewel we de Minister ruimte willen geven, vindt de indiener het essentieel dat er al zekerheid is voor werknemers vóór het sluiten van de kolencentrales. Dit amendement borgt dat daartoe op de kortst mogelijke termijn stappen worden genomen.

Beckerman


Gewijzigd amendement van het lid Beckerman ter vervanging van nr. 9 over het consulteren van werknemers over de regels rond om- en bijscholing en het binnen twee maanden informeren van de Tweede Kamer

2024-02-22
Dossier: 36197
Indiener(s): Sandra Beckerman (SP)
Onderwerpen: energie lucht natuur en milieu
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-36197-18.html