Stemming

Amendement van de leden Agema en Wilders over het verkorten van de termijn voor het bewaren van een dossier over de testuitslag

40,7 %
59,3 %


PvdA

D66

CU

Fractie Den Haan

GL

CDA

SGP

PVV

BBB

SP

DENK

FVD

BIJ1

Volt

JA21

VVD

PvdD


Nr. 20 AMENDEMENT VAN DE LEDEN AGEMA EN WILDERS

Ontvangen 30 april 2021

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

I

In artikel II, onder a, wordt «ten hoogste een jaar» vervangen door «ten hoogste vier weken indien de persoon op het moment van afname van de test was geïnfecteerd en een termijn van ten hoogste veertig uren indien de persoon op het moment van afname van de test niet was geïnfecteerd».

II

In artikel III, tweede lid, wordt «een jaar» vervangen door «vier weken».

Toelichting

Indieners zijn van mening dat de uitslagen van toegangstesten alleen op korte termijn relevant zijn en de bewaartermijnen dienovereenkomstig kort kunnen zijn.

Een negatieve testuitslag is alleen van belang voor de duur van de toegang die daarmee verkregen wordt, oftewel 40 uur. Daarna verliest de testuitslag zijn betekenis en is deze uitslag ook in het kader van medische hulpverlening niet langer relevant. Met dit amendement wordt daarom geregeld dat de uitslag van een negatieve test niet langer bewaard wordt dan 40 uur.

Een positieve testuitslag is gedurende een aantal weken van belang gezien de mogelijke besmettelijkheid naar anderen, ontwikkeling van klachten en eventuele verdere medische hulpverlening. Ontstaan er geen klachten dan hoeft ook de testuitslag niet bewaard te worden, ontstaan er wel klachten dan worden deze opgenomen in het medisch dossier en hoeft de testuitslag niet in een apart dossier bewaard te worden. Met dit amendement wordt daarom geregeld dat de uitslag van een positieve test niet langer bewaard wordt dan vier weken.

Agema Wilders


Amendement van de leden Agema en Wilders over het verkorten van de termijn voor het bewaren van een dossier over de testuitslag

2021-04-30
Dossier: 35807
Indiener(s): Fleur Agema (PVV), Geert Wilders (PVV)
Onderwerpen: ziekten en behandelingen zorg en gezondheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35807-20.html