Stemming

Amendement van de leden Wiersma en Westerveld over het maximeren van de kosten voor een vervangend getuigschrift of een vervangende verklaring tot ten hoogste de administratiekosten

85,2 %
14,1 %


GL

FVD

VVD

DENK

50PLUS

Van Haga

Krol

D66

CDA

Van Kooten-Arissen

PVV

PvdA

PvdD

SP

CU

SGP


Nr. 7 AMENDEMENT VAN DE LEDEN WIERSMA EN WESTERVELD

Ontvangen 17 november 2020

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel X, vervalt «of» aan het slot van artikel 7.50, eerste lid, onderdeel b, en wordt, onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel c door «; of», een nieuw onderdeel toegevoegd, luidende:

  • d. direct verband houden met het verstrekken van een vervangend getuigschrift of een vervangende verklaring als bedoeld in artikel 7.11a, eerste lid.

Toelichting

In de Variawet wordt een aantal mogelijkheden geschetst waarbij het mogelijk wordt om een vervangend getuigschrift te ontvangen. Bijvoorbeeld in het geval van een geslachtsverandering of bij wijziging van voor- of achternaam. De indieners juichen het toe dat het in deze gevallen mogelijk wordt om het getuigschrift te vervangen. Bijvoorbeeld als het gaat om geslachtsverandering, zijn de indieners van mening dat in dat geval de drempels van het vervangen van het getuigschrift zo laag mogelijk moeten worden gemaakt. Daarom regelt dit amendement dat een instelling voor het vervangen van het getuigschrift geen extra kosten mag rekenen, enkel de administratiekosten.

Wiersma Westerveld


Amendement van de leden Wiersma en Westerveld over het maximeren van de kosten voor een vervangend getuigschrift of een vervangende verklaring tot ten hoogste de administratiekosten

2020-11-17
Dossier: 35582
Indiener(s): Dennis Wiersma (VVD), Lisa Westerveld (GL)
Onderwerpen: hoger onderwijs onderwijs en wetenschap organisatie en beleid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35582-7.html