Stemming

Amendement van het lid Kröger over een bedrag voor het op de rails helpen van een aantal nieuwe trajecten voor nachttreinen van en naar Nederland

34,2 %
65,8 %


50PLUS

GL

PvdD

SGP

FVD

PvdA

SP

Van Kooten-Arissen

CU

Krol

CDA

DENK

D66

PVV

VVD


Nr. 12 AMENDEMENT VAN HET LID KRÖGER

Ontvangen 18 november 2020

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

De departementale begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 16 Openbaar vervoer en Spoor worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 10.000 (x € 1.000).

II

In artikel 26 Bijdrage Investeringsfondsen worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 10.000 (x € 1.000).

Toelichting

Na eerdere moties en met brede steun van de Kamer is het dit jaar gelukt om met Duitsland en Oostenrijk en de betrokken spoorbedrijven een overeenkomst aan te gaan die leidt tot de terugkeer van de eerste nachttrein, in dit geval voor het traject Amsterdam-Wenen. Om dit mogelijk te maken was een bescheiden bijdrage van enkele miljoenen nodig, die helpt de opstartkosten en risico’s van de vervoerders te beperken.

De indiener van dit amendement stelt voor om een bedrag beschikbaar te maken dat gebruikt kan worden om een aantal nieuwe trajecten voor nachttreinen van en naar Nederland op de rails te helpen. Met dit bedrag kan een bijdrage worden geleverd aan de opstartkosten van 1 of 2 nieuwe routes.

De indiener stelt voor het bedrag ten laste te laten gaan van artikel 20 (verkenningen, reserveringen en investeringsruimte) van het Infrastructuurfonds, waartoe de indiener een amendement heeft ingediend bij de begroting van het Infrastructuurfonds (Kamerstukken II 2020/21, 35 570 A).

Kröger


Amendement van het lid Kröger over een bedrag voor het op de rails helpen van een aantal nieuwe trajecten voor nachttreinen van en naar Nederland

2020-11-18
Dossier: 35570-XII
Indiener(s): Suzanne Kröger (GL)
Onderwerpen: begroting financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35570-XII-12.html