Stemming

Amendement van het lid Laçin over middelen voor een onderzoek om de mogelijkheden voor provinciale vervoersbedrijven te verkennen

32,2 %
67,8 %


PvdD

SP

Van Kooten-Arissen

Krol

SGP

DENK

CDA

CU

PvdA

VVD

50PLUS

PVV

GL

D66

FVD


Nr. 11 AMENDEMENT VAN HET LID LAÇIN

Ontvangen 17 november 2020

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

De departementale begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 14 Wegen en verkeersveiligheid worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 3.000 (x € 1.000).

II

In artikel 16 Openbaar vervoer en Spoor worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 3.000 (x € 1.000).

Toelichting

Indiener beoogt met dit amendement een onderzoek te bekostigen dat de mogelijkheden voor provinciale vervoersbedrijven moet verkennen. Met de coronacrisis wordt duidelijker zichtbaar wat altijd al was: de markt voor OV is geen markt. Vervoersbedrijven zijn volledig afhankelijk van financiering van de overheid om de diensten op peil te houden. Diensten die van groot belang zijn, omdat daardoor mensen met een vitaal beroep op hun werk moesten kunnen komen. Wat van zo groot belang is en zo afhankelijk is van financiering door de overheid, hoort niet op de markt. Het vrij complexe samenspel met andere wet- en regelgeving maakt dat indiener met de ruime financiering ervoor wil zorgen dat het onderzoek de vele facetten en handelsmogelijkheden in kaart kan brengen.

Dekking vinden we in door in artikel 14 het bedrag van € 6,122 miljoen voor opdrachten slimme en duurzame mobiliteit te verlagen met € 3 miljoen, te besteden aan het onderzoek voorgesteld met dit amendement.

Laçin


Amendement van het lid Laçin over middelen voor een onderzoek om de mogelijkheden voor provinciale vervoersbedrijven te verkennen

2020-11-17
Dossier: 35570-XII
Indiener(s): Cem Laçin
Onderwerpen: begroting financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35570-XII-11.html