Stemming

Amendement van het lid Kwint c.s. over middelen voor het ondersteunen van een tweetal door de Raad voor Cultuur positief beoordeelde talentontwikkelingsplekken voor de podiumkunsten

33,6 %
66,4 %


PVV

Van Kooten-Arissen

VVD

GL

PvdA

CDA

SP

PvdD

SGP

Krol

FVD

50PLUS

DENK

D66

CU


Nr. 97 AMENDEMENT VAN HET LID KWINT C.S.

Ontvangen 20 november 2020

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

De departementale begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 14 Cultuur worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 1.400 (x € 1.000).

II

In artikel 14 Cultuur worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 1.400 (x € 1.000).

Toelichting

Met dit amendement wordt beoogd € 1,4 miljoen vrij te maken, te dekken uit de post internationaal cultuurbeleid (specifiek zichtbaarheid, uitwisseling en het met Nederlandse cultuuruitingen ondersteunen van bilaterale relaties). Met deze middelen kunnen de twee door de Raad voor Cultuur positief beoordeelde talentontwikkelingsplekken (Frascati en PLAN Brabant) voor de podiumkunsten alsnog structureel ondersteund worden.

Mede door de coronacrisis staat de ontwikkeling van jong talent onder druk. Daar komt bij dat vanwege deze zelfde crisis het komende jaar er aanmerkelijk minder mogelijkheden zullen zijn voor kunstenaars om met behulp van het internationaal cultuurbeleid in het buitenland te werken of werk te etaleren.

Op deze manier wordt en de talentontwikkeling versterkt en wordt voorkomen dat dit geld komend jaar niet uitgegeven wordt en het terugvloeit naar de algemene middelen. Daar zijn deze instellingen simpelweg te kostbaar voor. Tevens wordt hierbij aangesloten bij de oproep van 26 Nederlandse theaters en festivals, de Vlaamse cultuursector, de theaterscholen en Kunsten ’92.

De indieners beogen hiervoor ook na 2021 structureel middelen vrij te maken.

Kwint Van den Berge Van den Hul


Amendement van het lid Kwint c.s. over middelen voor het ondersteunen van een tweetal door de Raad voor Cultuur positief beoordeelde talentontwikkelingsplekken voor de podiumkunsten

2020-11-20
Dossier: 35570-VIII
Indiener(s): Peter Kwint , Niels van den Berge (GL), Kirsten van den Hul (PvdA)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35570-VIII-97.html