Stemming

Amendement van het lid Kwint over het schrappen van de verhoging van het percentage dat publieke omroepen buiten de deur moeten produceren.

19,3 %
80,7 %


GL

PVV

CU

FVD

Van Haga

50PLUS

Krol

SGP

PvdA

Van Kooten-Arissen

VVD

D66

CDA

DENK

PvdD

SP


Nr. 8 AMENDEMENT VAN HET LID KWINT

Ontvangen 26 oktober 2020

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Artikel I, onderdeel S, vervalt.

Toelichting

Indiener ziet geen enkele noodzaak om deze voorgenomen wijziging door te voeren. De arbeidsmarkt in de media is momenteel al veel te geflexibiliseerd. Door het percentage dat de publieke omroep verplicht buiten de deur moet produceren zonder duidelijke aanleiding te verhogen, wordt dit mogelijk verder aangejaagd. Beter zou het zijn om omroepen meer mensen in vaste dienst te laten aannemen. Het staat de publieke omroepen volledig vrij om waar ze dit nodig achten de (creatieve) hulp van buitenproducenten in te huren, zoals dat nu reeds het geval is. Omroepen laten ook zien dat ze dit van meerwaarde achten. Aan die situatie verandert niets. Maar de nu voorgenomen verhoging van verplicht buiten de deur geproduceerde titels verzwakt onnodig de eigen positie van omroepen en daarmee mogelijk ook de positie van omroepmedewerkers.

Kwint


Amendement van het lid Kwint over het schrappen van de verhoging van het percentage dat publieke omroepen buiten de deur moeten produceren.

2020-10-26
Dossier: 35554
Indiener(s): Peter Kwint
Onderwerpen: cultuur en recreatie media organisatie en beleid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35554-8.html