Stemming

Amendement van de leden Raemakers en Veldman over voorhangprocedures

100,0 %
0,0 %


PVV

SP

SGP

D66

50PLUS

Van Haga

PvdD

DENK

CDA

PvdA

CU

FVD

GL

VVD


Nr. 13 AMENDEMENT VAN DE LEDEN RAEMAKERS EN VELDMAN

Ontvangen 22 juni 2020

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

I

Aan artikel 5 wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 4. Een krachtens het tweede lid vast te stellen ministeriële regeling wordt aan beide kamers der Staten-Generaal overgelegd. De ministeriële regeling wordt niet eerder vastgesteld dan vier weken na de overlegging van het ontwerp.

II

Aan artikel 11 wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 4. Een krachtens het derde lid vast te stellen ministeriële regeling wordt aan beide kamers der Staten-Generaal overgelegd. De ministeriële regeling wordt niet eerder vastgesteld dan vier weken na de overlegging van het ontwerp.

III

Artikel 20 wordt als volgt gewijzigd:

1. Voor de tekst wordt de aanduiding «1.» geplaatst.

2. Er wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 2. Een krachtens het eerste lid vast te stellen ministeriële regeling wordt aan beide kamers der Staten-Generaal overgelegd. De ministeriële regeling wordt niet eerder vastgesteld dan vier weken na de overlegging van het ontwerp.

Toelichting

In het voorliggende wetsvoorstel wordt de term ambulancezorgprofessional verankerd. Daarbij wordt voorgesteld dat in een ministeriële regeling voor de verschillende vormen van ambulancezorg verschillende categorieën ambulancezorgprofessionals worden aangewezen, waaraan specifieke opleidings- of deskundigheidseisen kunnen worden gesteld. Indieners zijn van mening dat besluitvorming over deze taakdifferentiatie zorgvuldig dient plaats te vinden en dus een stevigere borging in de regelgeving behoeft. Door toevoeging van de voorhangprocedures is geborgd dat beide Kamers der Staten-Generaal bij de uitwerking daarvan betrokken worden.

Raemakers Veldman


Amendement van de leden Raemakers en Veldman over voorhangprocedures

2020-06-22
Dossier: 35471
Indiener(s): Hayke Veldman (VVD), Rens Raemakers (D66)
Onderwerpen: organisatie en beleid zorg en gezondheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35471-13.html