Stemming

Amendement van het lid Gijs van Dijk over extra middelen voor het Waddenfonds

33,3 %
66,7 %


PvdD

FVD

DENK

Van Haga

GL

SP

D66

VVD

50PLUS

PvdA

PVV

CDA

CU

SGP


Nr. 4 AMENDEMENT VAN HET LID GIJS VAN DIJK

Ontvangen 1 juli 2020

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

In artikel 3 wordt het tweede genoemde bedrag in de tweede zin verhoogd met € 20.000.000.

II

In artikel 01 provinciefonds van de begrotingsstaat worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 20.000 (x € 1.000).

Toelichting

De economische gevolgen van de coronacrisis laten zich goed voelen op de Waddeneilanden. Omdat toerisme een belangrijke rol speelt, wordt de economie daar bijzonder hard getroffen. Indiener is van mening dat een Noodfonds Waddeneilanden nodig is om de economische crisis te bestrijden. Dit Noodfonds krijgt als volgt gestalte. Dit amendement verhoogt het bedrag voor het Provinciefonds met € 20 miljoen voor het jaar 2020. De middelen zijn bestemd voor het Waddenfonds. Indiener beoogt dat het geld wordt aangewend voor investeringen in het landschap en de natuur, goede verbindingen met het vasteland en andere eilanden, en duurzaam toerisme en sluit daarmee aan bij de doelstelling van het Waddenfonds. Indiener beoogt tevens dat de verantwoordelijke Minister een nieuw bestuursakkoord sluit over de besteding van deze middelen, zodat de besteding maximaal bijdraagt aan het behouden van werkgelegenheid op de Waddeneilanden gedurende de economische crisis.

Omdat beoogd wordt de middelen in te zetten voor de bestrijding van de gevolgen van de economische crisis, behoeft het amendement geen dekking, maar wordt het gefinancierd uit de algemene middelen.

Gijs van Dijk


Amendement van het lid Gijs van Dijk over extra middelen voor het Waddenfonds

2020-07-01
Dossier: 35450-C
Indiener(s): Gijs van Dijk (PvdA)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35450-C-4.html