Stemming

Amendement van het lid Bisschop over een zware voorhang bij generieke kortingen

86,0 %
14,0 %


PvdA

DENK

FVD

CU

PvdD

VVD

SP

GL

D66

50PLUS

CDA

PVV

SGP

Van Kooten-Arissen

Van Haga


Nr. 11 AMENDEMENT VAN HET LID BISSCHOP

Ontvangen 2 december 2019

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

Aan artikel I, onderdeel E, wordt een onderdeel toegevoegd, luidende:

4. Er wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 6. Het ontwerp van een krachtens het eerste lid vast te stellen algemene maatregel van bestuur wordt aan beide kamers der Staten-Generaal overgelegd. De voordracht voor de vast te stellen algemene maatregel van bestuur kan worden gedaan nadat vier weken na de overlegging zijn verstreken, tenzij binnen die termijn door of namens een der kamers of door ten minste een vijfde van het grondwettelijke aantal leden van een der kamers de wens te kennen wordt gegeven dat het onderwerp van de algemene maatregel van bestuur bij wet wordt geregeld. In dat geval wordt een daartoe strekkend voorstel van wet zo spoedig mogelijk ingediend.

II

In artikel I, onderdeel F, wordt aan het voorgestelde artikel 33Ac een lid toegevoegd, luidende:

  • 5. Het ontwerp van een krachtens het eerste en tweede lid vast te stellen algemene maatregel van bestuur wordt aan beide kamers der Staten-Generaal overgelegd. De voordracht voor de vast te stellen algemene maatregel van bestuur kan worden gedaan nadat vier weken na de overlegging zijn verstreken, tenzij binnen die termijn door of namens een der kamers of door ten minste een vijfde van het grondwettelijke aantal leden van een der kamers de wens te kennen wordt gegeven dat het onderwerp van de algemene maatregel van bestuur bij wet wordt geregeld. In dat geval wordt een daartoe strekkend voorstel van wet zo spoedig mogelijk ingediend.

Toelichting

Generieke kortingen zijn een vergaande vorm van regulering van eigendom en kunnen grote gevolgen hebben voor de bedrijfsvoering. De indiener stelt daarom voor zware voorhangbepalingen in te voeren voor de algemene maatregelen van bestuur waarmee kortingspercentages vastgesteld kunnen worden.

Bisschop


Amendement van het lid Bisschop over een zware voorhang bij generieke kortingen

2019-12-02
Dossier: 35233
Indiener(s): Roelof Bisschop (SGP)
Onderwerpen: landbouw organisatie en beleid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35233-11.html