Stemming

Amendement van het lid Kwint over 3 miljoen euro voor het verder professionaliseren van de leerkracht via de vakverenigingen

32,7 %
67,3 %


GL

CU

VVD

CDA

50PLUS

SP

DENK

PvdA

SGP

PVV

FVD

PvdD

D66


Nr. 16 AMENDEMENT VAN HET LID KWINT

Ontvangen 29 oktober 2018

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

De departementale begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 3 Voortgezet onderwijs worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 3.000 (x € 1.000).

II

In artikel 3 Voortgezet onderwijs worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 3.000 (x € 1.000).

Toelichting

Dit amendement beoogt 3 miljoen euro vrij te maken voor een nieuwe subsidieregeling, op grond waarvan vakverenigingen beter kunnen worden ondersteund in het kader van de professionalisering van leraren. Het bedrag wordt gedekt door de middelen die scholen in het voortgezet onderwijs vanuit de prestatiebox ontvangen, te verlagen.

Een van de doelen van de prestatiebox is het verder professionaliseren van de leerkracht. Echter, op dit moment gebeurt deze professionalisering alleen via de scholen. In het voortgezet onderwijs is het volgens de indiener ook van belang om deze professionalisering voor de vakdocenten via de vakverenigingen te faciliteren. Indiener wil daar een klein percentage (rond de 1%) van de totale prestatiebox voortgezet onderwijs voor gebruiken. Vakverenigingen worden op deze manier in staat gesteld om ondersteuning in dienst te nemen, die de verdere professionalisering van vakdocenten kan vormgeven.

Kwint


Amendement van het lid Kwint over 3 miljoen euro voor het verder professionaliseren van de leerkracht via de vakverenigingen

2018-10-29
Dossier: 35000-VIII
Indiener(s): Peter Kwint
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-35000-VIII-16.html