Stemming

Amendement van het lid Dijkgraaf over het voorkomen van budgetoverschrijding WBSO en van verlaging aftrekpercentages

34,7 %
65,3 %


SGP

FVD

DENK

50PLUS

CU

GL

PvdA

SP

VVD

PVV

CDA

D66

PvdD


Nr. 27 AMENDEMENT VAN HET LID DIJKGRAAF

Ontvangen 20 november 2017

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Na artikel IIIA wordt een artikel ingevoegd, luidende:

ARTIKEL IIIB

In de Wet vermindering afdracht loonbelasting en premie voor de volksverzekeringen wordt met ingang van 1 januari 2019 aan artikel 23 een lid toegevoegd, luidende:

  • 10. Het totaal van de S&O-afdrachtvermindering over een kalenderjaar bedraagt per S&O-inhoudingsplichtige maximaal € 30 miljoen. Ingeval de inhoudingsplichtige deel uitmaakt of in het kalenderjaar deel heeft uitgemaakt van een fiscale eenheid geldt het maximumbedrag, bedoeld in de eerste volzin, per fiscale eenheid en wordt in de S&O-verklaring vastgesteld welk deel van dat bedrag betrekking heeft op de S&O-inhoudingsplichtige.

Toelichting

Dit amendement is bedoeld om budgetoverschrijding bij de Wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk (WBSO) en de in verband hiermee voorgestelde verlaging van aftrekpercentages te voorkomen.

Het kabinet heeft geconstateerd dat er ten aanzien van de voor het innoverende bedrijfsleven belangrijke Wet bevordering speur- en ontwikkelingswerk sprake is van dreigende budgetoverschrijding (Kamerstuk 32 637 nr. 290). Het gaat om een structurele overschrijding van 37 miljoen euro. Het kabinet is voornemens de aftrekpercentages in de eerste en de tweede schijf van de WBSO te verlagen om binnen het beschikbare budget te kunnen blijven.

Dit amendement introduceert een maximaal bedrag van € 30 miljoen aan afdrachtvermindering die een S&O-inhoudingsplichtige (in geval van een fiscale eenheid: die fiscale eenheid) in een kalenderjaar in aanmerking mag nemen. De opbrengst die dit plafond realiseert kan in 2019 en daarna worden ingezet om de parameters in de S&O-afdrachtvermindering op niveau te houden.

Dijkgraaf


Amendement van het lid Dijkgraaf over het voorkomen van budgetoverschrijding WBSO en van verlaging aftrekpercentages

2017-11-20
Dossier: 34785
Indiener(s): Elbert Dijkgraaf (SGP)
Onderwerpen: belasting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34785-27.html