Stemming

Gewijzigd amendement van het lid Keijzer ter vervanging van nr. 13 over het handhaven van de ambulanceverpleegkundige en het stellen van regels aan de inzet van ambulancezorgprofessionals.

28,0 %
72,0 %


50PLUS

SGP

GL

FVD

PVV

VVD

CU

DENK

CDA

PvdA

D66

PvdD

SP


Nr. 17 GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID KEIJZER TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 13

Ontvangen 30 mei 2017

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

In artikel I, onderdeel A, komt, onder verlettering in het eerste onderdeel van onderdeel c tot onderdeel c1, de aanhef van onderdeel 1 te luiden:

1. Na onderdeel c wordt een onderdeel ingevoegd, luidende:

II

In artikel I, onderdeel A, onder 1, wordt in de begripsomschrijving van ambulancezorgprofessional voor «zorgprofessional» ingevoegd: ambulanceverpleegkundige als bedoeld in onderdeel c of een.

III

In artikel I, onderdeel B, wordt in de aanhef «wordt een artikel» vervangen door «worden twee artikelen», wordt in artikel 10a «ambulancezorgprofessional» vervangen door «zorgprofessional» en wordt na artikel 10a een artikel toegevoegd, luidende:

Artikel 10b

Bij algemene maatregel van bestuur worden regels gesteld over de inzet van de zorgprofessional als bedoeld in artikel 10a en de ambulanceverpleegkundige. Hierbij kan onderscheid worden gemaakt voor verschillende categorieën ambulancezorg.

Toelichting

De huidige ambulancezorg wordt geleverd door hoog opgeleide en ervaren ambulanceverpleegkundigen. In de huidige situatie is een ambulanceverpleegkundige iemand die na de verpleegkundige opleiding minimaal 1 specialistische vervolgopleiding heeft gedaan aangevuld met jarenlange ervaring op de verschillende (specialistische) verpleegafdelingen binnen een ziekenhuis. Dit amendement behoudt deze functiebenaming met bijbehorende opleidingseisen in de wet. De mogelijkheid om ook te gaan werken met andere ambulancezorgprofessionals wordt behouden waarbij in nadere regelgeving regels gesteld worden over de inzet van de verschillende ambulancezorgprofessionals (waaronder dus ook de ambulanceverpleegkundige). Hierbij kan onderscheid gemaakt worden voor verschillende categorieën ambulancezorg.

Keijzer


Gewijzigd amendement van het lid Keijzer ter vervanging van nr. 13 over het handhaven van de ambulanceverpleegkundige en het stellen van regels aan de inzet van ambulancezorgprofessionals.

2017-05-30
Dossier: 34623
Indiener(s): Mona Keijzer (CDA)
Onderwerpen: organisatie en beleid zorg en gezondheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34623-17.html