Stemming

Wijzigingen voorgesteld door de regering inzake wijziging van een aantal onderwijswetten in verband met versterking van de bestuurskracht van onderwijsinstellingen

73,3 %
26,7 %


CU

GrBvK

PvdA

GrKÖ

SP

50PLUS

CDA

D66

Klein

PvdD

VVD

GL

Houwers

SGP

Van Vliet

PVV


Nr. 93 WIJZIGINGEN VOORGESTELD DOOR DE REGERING

Ontvangen 12 februari 2016

Het voorstel van wet zoals dat luidt na de daarin tot en met 9 februari 2016 aangebrachte wijzigingen (nr. 91), wordt als volgt gewijzigd:

A

Artikel V, onderdeel 0A, komt te luiden:

0A

Artikel 7.8a, (tweede) vierde lid, komt te luiden:

6. De artikelen 7.8b, 7.10, vierde lid, 7.53, 7.54 en 7.56 zijn van overeenkomstige toepassing.

B

Artikel V, onderdeel 04A, komt te luiden:

04A

In artikel 7.43, tweede lid, wordt «artikel 7.48, eerste en tweede lid» vervangen door: de artikelen 7.47a en 7.48, eerste en tweede lid.

C

Na artikel V, onderdeel 06A, wordt een nieuw onderdeel 07A ingevoegd, luidende:

07A

Artikel 7.52, tweede lid, onderdeel i, komt te luiden:

i. het al dan niet vrijgesteld zijn van het betalen van collegegeld op grond van de artikelen 7.47a of 7.48, eerste en tweede lid;

Toelichting

Het voorstel van wet tot wijziging van de Wet op het primair onderwijs, de Wet op de expertisecentra, de Wet op het voortgezet onderwijs, de Wet educatie en beroepsonderwijs, de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek, de Wet medezeggenschap op scholen, de Wet primair onderwijs BES en de Wet voortgezet onderwijs BES in verband met versterking van de bestuurskracht van onderwijsinstellingen (Kamerstukken II 2015/16, 34 251, nr. 2) zoals dat luidt na de daarin tot en met 9 februari 2016 aangebrachte wijzigingen bevat een aantal technische onjuistheden die het gevolg zijn van amendering van het wetsvoorstel. De regering stelt voor om het wetsvoorstel in verband daarmee in technische zin aan te passen.

Het gaat om wijzigingen die samenhangen met de aangenomen amendementen. Dit valt binnen de reikwijdte van artikel 105, tweede lid, van het Reglement van Orde van de Tweede Kamer. Alle wijzigingen hebben betrekking op de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW).

In onderdeel A (wijziging van artikel 7.8a van de WHW) wordt alsnog ondubbelzinnig bepaald dat de gewijzigde regeling voor het laten vervallen van tentamenresultaten ook geldt voor het Ad-programma. Door een onjuiste verwijzing was dat niet helder. Daarnaast is de nummering van het artikellid gecorrigeerd. Het artikel kent namelijk twee vierde leden. Het tweede vierde lid is vernummerd tot zesde lid.

In onderdeel B (wijziging van artikel 7.43 van de WHW) worden de artikelen waarnaar wordt verwezen in de juiste volgorde gezet.

In onderdeel C (wijziging van artikel 7.52 van de WHW) wordt alsnog geregeld dat ook de gegevens ter zake van vrijstellingen van collegegeld als bedoeld in het nieuwe artikel 7.47a aan de Minister worden verstrekt. Dat geldt nu al voor andere vormen van vrijstelling van betaling van collegegeld.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, M. Bussemaker


Wijzigingen voorgesteld door de regering inzake wijziging van een aantal onderwijswetten in verband met versterking van de bestuurskracht van onderwijsinstellingen

2016-02-11
Dossier: 34251
Indiener(s): Jet Bussemaker (minister onderwijs, cultuur en wetenschap) (PvdA)
Onderwerpen: onderwijs en wetenschap organisatie en beleid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34251-93.html