Stemming

Gewijzigd amendement van het lid Van Toorenburg ter vervanging van nr. 17 dat regelt dat een strafrechtelijk executie onderzoek door de rechter-commissaris, op vordering van de officier van justitie, kan worden onderbroken en hervat

86,0 %
14,0 %


PVV

GL

Van Vliet

CU

Klein

VVD

GrBvK

GrKÖ

PvdD

D66

PvdA

SP

50PLUS

SGP

Houwers

CDA


Nr. 22 GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID VAN TOORENBURG TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 17

Ontvangen 1 april 2016

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel QQ, wordt in artikel 6:4:10 na het zesde lid een lid ingevoegd, luidende:

  • 6a. Op vordering van de officier van justitie kan het onderzoek krachtens een machtiging van de rechter-commissaris worden onderbroken en hervat. De onderbreking schorst de duur van de machtiging bedoeld in het vijfde lid.

Toelichting

Dit amendement regelt dat een strafrechtelijk executie onderzoek (hierna: een SEO) door de rechter-commissaris, op vordering van de officier van justitie, kan worden onderbroken en hervat.

In zijn reactie op onderhavig wetsvoorstel heeft College van procureurs-generaal namens het Openbaar Ministerie (OM) aangegeven dat de regeling omtrent het SEO in de praktijk pas kort van kracht is, maar al enkele aanpassingen behoeft. Indiener kan niet goed doorgronden waarom de regering hier middels onderhavig wetsvoorstel niet direct gevolg aan heeft gegeven. Daarom stelt indiener in het onderhavige amendement voor dat een SEO tijdelijk kan worden onderbroken en hervat.

Graag licht indiener deze wijziging als volgt toe. In het huidige stelsel is een (tijdelijke) onderbreking van het SEO niet mogelijk. De maximumtermijn vanaf het moment van aanvang is twee jaar. Er kunnen zich echter omstandigheden voordoen, zoals de afhankelijkheid van onderzoek in het buitenland maar ook het in eerste instantie ontbreken van concrete aanknopingspunten, die onderbreking van het onderzoek noodzakelijk maken in de praktijk.

Van Toorenburg


Gewijzigd amendement van het lid Van Toorenburg ter vervanging van nr. 17 dat regelt dat een strafrechtelijk executie onderzoek door de rechter-commissaris, op vordering van de officier van justitie, kan worden onderbroken en hervat

2016-04-01
Dossier: 34086
Indiener(s): Madeleine van Toorenburg (CDA)
Onderwerpen: recht strafrecht
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34086-22.html