Stemming

Gewijzigd amendement van het lid Schouten ter vervanging van nr. 11, dat regelt dat bij de kwijtschelding van een deel van de lening hoger onderwijs onderscheid wordt gemaakt tussen thuiswonende studenten en uitwonende studenten

34,0 %
66,0 %


50PLUS/Baay-Timmerman

VVD

CU

CDA

GL

GrBvK

PvdD

SGP

50PLUS/Klein

PVV

SP

Van Vliet

D66

PvdA


Nr. 51 GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID SCHOUTEN TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 11

Ontvangen 10 november 2014

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

Artikel I, onderdeel AX, wordt als volgt gewijzigd:

1. In de aanhef wordt «door vier» vervangen door: door vijf.

2. Na artikel 5.2c wordt een artikel toegevoegd, luidende:

Artikel 5.2d. Kennisgeving woonsituatie in verband met kwijtschelding handicap of chronische ziekte

  • 1. De student die ingevolge artikel 5.2b aanspraak maakt op een jaar extra prestatiebeurs hoger onderwijs voor een opleiding als bedoeld in artikel 7.3a van de WHW geeft het aan Onze Minister aan, indien hij in aanmerking wenst te komen voor een kwijtschelding voor een uitwonende student als bedoeld in artikel 6.2a, op het moment dat hij voldoet aan de verplichtingen, bedoeld in artikel 1.5, met dien verstande dat voor deelnemer wordt gelezen student.

  • 2. Artikel 9.1b is op deze student van toepassing, met dien verstande dat voor deelnemer wordt gelezen student.

II

In artikel I, onderdeel BI, wordt artikel 6.2a als volgt gewijzigd:

1. In het tweede lid, laatste volzin, wordt voor de punt aan het slot ingevoegd: , onderscheidenlijk € 3.300 indien op grond van artikel 5.2d is gebleken dat de debiteur gedurende de opleiding, bedoeld in het eerste lid, uitwonend was.

2. Na het tweede lid worden twee leden ingevoegd, luidende:

  • 2a. De waarde van de kwijtschelding voor een debiteur die een uitwonende student was, wordt evenredig verlaagd voor de periode waarin de debiteur niet voldeed aan de verplichtingen, genoemd in artikel 5.2d, eerste lid.

  • 2b. Artikel 9.9 is op de debiteur van overeenkomstige toepassing, met dien verstande dat voor deelnemer wordt gelezen student.

III

In artikel I wordt na onderdeel BY een onderdeel ingevoegd, luidende:

BYa

In artikel 9.2, derde lid, wordt voor «of tot verhoging van het bedrag van de terugbetalingstermijn» ingevoegd: , tot verlaging van de kwijtschelding van een deel van de lening hoger onderwijs.

Toelichting

Dit amendement regelt dat bij de kwijtschelding van een deel van de lening hoger onderwijs voor studenten met een handicap of chronische ziekte een onderscheid wordt gemaakt tussen thuiswonende studenten en uitwonende studenten. Momenteel bedraagt de kwijtschelding € 1.200 voor elke student. Door middel van dit amendement bedraagt de kwijtschelding € 1.200 voor thuiswonende studenten en € 3.300 voor uitwonende studenten. Teneinde in aanmerking te komen voor een kwijtschelding voor een uitwonende student dient de student op het moment dat hij uitwonend is de Minister daarvan op de hoogte te stellen. Indien de student nadien thuiswonend wordt, dient hij dit eveneens te melden. De waarde van de kwijtschelding voor een uitwonende student wordt evenredig verlaagd voor de periode waarin de student niet uitwonend was.

Schouten


Gewijzigd amendement van het lid Schouten ter vervanging van nr. 11, dat regelt dat bij de kwijtschelding van een deel van de lening hoger onderwijs onderscheid wordt gemaakt tussen thuiswonende studenten en uitwonende studenten

2014-11-10
Dossier: 34035
Indiener(s): Carola Schouten (CU)
Onderwerpen: onderwijs en wetenschap organisatie en beleid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34035-51.html