Stemming

Amendement van het lid Agnes Mulder dat beoogt te realiseren dat de adviezen van de consumentenorganisaties die de belangen van kwetsbare gebruikers van de universele postdienst behartigen, gedegen worden bestudeerd.

97,3 %
2,7 %


GL

VVD

CU

SP

PvdA

GrBvK

PvdD

D66

Van Vliet

GrKÖ

Klein

SGP

50PLUS

CDA

PVV


Nr. 9 AMENDEMENT VAN HET LID AGNES MULDER

Ontvangen 21 januari 2015

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel I, onderdeel F, wordt aan artikel 18a een lid toegevoegd, luidende:

  • 3. De verlener van de universele postdienst geeft een schriftelijke reactie op het advies, bedoeld in het eerste lid, binnen zes weken na ontvangst van dat advies, met dien verstande dat de reactie in ieder geval wordt gegeven voorafgaand aan de datum waarop de voorgenomen wijziging wordt gerealiseerd. In de reactie geeft de verlener van de universele postdienst aan of het advies al dan niet wordt overgenomen en wat daarvan de redenen zijn.

Toelichting

De indiener beoogt met het amendement te realiseren dat de adviezen van de consumentenorganisaties die de belangen van kwetsbare gebruikers van de universele postdienst behartigen, gedegen worden bestudeerd. Doordat de verlener van de universele postdienst een schriftelijke reactie dient te geven op de ingekomen adviezen, wordt de verlener geprikkeld om de adviezen goed te bestuderen en gedegen weer te geven waarom de adviezen wel of niet worden overgenomen. De indiener vindt het van groot belang dat de universele postdienst juist voor de kwetsbare groepen toegankelijk blijft. Dit amendement regelt derhalve dat de verlener van de universele postdienst een schriftelijke reactie geeft op de ingediende adviezen van de consumentenorganisaties die de belangen van kwetsbare gebruikers van de universele postdienst behartigen.

Agnes Mulder


Amendement van het lid Agnes Mulder dat beoogt te realiseren dat de adviezen van de consumentenorganisaties die de belangen van kwetsbare gebruikers van de universele postdienst behartigen, gedegen worden bestudeerd.

2015-01-21
Dossier: 34024
Indiener(s): Agnes Mulder (CDA)
Onderwerpen: economie overige economische sectoren
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34024-9.html