Stemming

Amendement van het lid Van Klaveren dat regelt dat de minister het Nederlanderschap moet intrekken van personen die onherroepelijk zijn veroordeeld voor terroristische misdrijven of ronselen

9,4 %
90,6 %


VVD

SP

CDA

D66

GL

Van Vliet

PvdA

50PLUS

PVV

SGP

GrKÖ

Klein

PvdD

CU

GrBvK


Nr. 8 AMENDEMENT VAN HET LID VAN KLAVEREN

Ontvangen 26 februari 2015

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Artikel I komt te luiden:

ARTIKEL I

Artikel 14 van de rijkswet op het Nederlanderschap wordt als volgt gewijzigd:

1. In het tweede lid vervalt onderdeel b, onder vernummering van de onderdelen c en d tot de onderdelen b en c.

2. Onder vernummering van het derde tot en met zesde lid tot vierde tot en met zevende lid wordt na het tweede lid een lid ingevoegd, luidende:

  • 3. Onze Minister trekt het Nederlanderschap in van de persoon die onherroepelijk is veroordeeld wegens een misdrijf als bedoeld in de artikelen 83, 83b, 134a of 205 van het Nederlandse Wetboek van Strafrecht.

3. In het vierde lid (nieuw) wordt «het tweede lid» vervangen door: het tweede of derde lid.

Toelichting

Dit amendement regelt dat de Minister het Nederlanderschap moet intrekken van personen die onherroepelijk veroordeeld zijn wegens een misdrijf als bedoeld in de artikelen 83, 83b, 134a en 205 van het Wetboek van Strafrecht.

Op dit moment kan de Minister het Nederlanderschap intrekken, maar is het niet verplicht. De indiener wil met dit amendement de rijkswet op het Nederlanderschap aanscherpen, zodat de Minister altijd de nationaliteit moet intrekken bij terroristische misdrijven, handelingen ter voorbereiding of vergemakkelijking van misdrijven met een terroristisch oogmerk, overige handelingen met terroristisch oogmerk en ronselen.

Van Klaveren


Amendement van het lid Van Klaveren dat regelt dat de minister het Nederlanderschap moet intrekken van personen die onherroepelijk zijn veroordeeld voor terroristische misdrijven of ronselen

2015-02-26
Dossier: 34016-(R2036)
Indiener(s): Joram van Klaveren (GrBvK)
Onderwerpen: migratie en integratie nederlanderschap openbare orde en veiligheid terrorisme
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34016-8.html