Stemming

Amendement van het lid Van Laar over het vrijmaken geld voor de strijd tegen seksuele uitbuiting van kinden.

90,7 %
9,3 %


PvdA

SGP

Van Vliet

CDA

SP

PvdD

50PLUS

Klein

CU

GL

GrBvK

GrKÖ

VVD

PVV

D66


Nr. 14 AMENDEMENT VAN HET LID VAN LAAR

Ontvangen 20 november 2014

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

De begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 3 Sociale vooruitgang worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 3.000 (x € 1.000).

II

In artikel 3 Sociale vooruitgang worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 3.000 (x € 1.000).

Toelichting

Dit amendement beoogt in 2015 € 3 miljoen vrij te maken voor de strijd tegen seksuele uitbuiting van kinderen. Voorgesteld wordt dit te besteden via een consortium van partijen met o.a. Defence for Children-ECPAT, zodat kan worden voortgebouwd op de multistakeholder-aanpak van seksuele uitbuiting van kinderen zoals die vorig jaar gestart is. Defence for Children heeft daarbij aangegeven in ieder geval samen te willen werken met Plan Nederland, Free a Girl en Terre des Hommes. Daarmee hebben belangrijke organisaties tegen kinderprostitutie hun krachten gebundeld.

Het doel van de aanpak is om via preventie, opsporing, vervolging en het bevrijden, opvangen en ondersteunen van slachtoffers een daling van het aantal kinderen dat commercieel seksueel wordt uitgebuit te bewerkstelligen.

Het budget voor nog niet aangegane verplichtingen binnen artikel 3.1 (Seksuele en reproductieve gezondheid en rechten voor iedereen en een halt aan de verspreiding van HIV/aids) wordt met € 3 miljoen verlaagd.

Van Laar


Amendement van het lid Van Laar over het vrijmaken geld voor de strijd tegen seksuele uitbuiting van kinden.

2014-11-20
Dossier: 34000-XVII
Indiener(s): Roelof van Laar (PvdA)
Onderwerpen: begroting financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-34000-XVII-14.html