Stemming

Gewijzigd amendement van het lid Fritsma ter vervanging van nr. 19 dat onder andere regelt dat bestuurders in de corporatiesector hun bestuurdersfunctie niet kunnen combineren met het lidmaatschap van de raad van toezicht van meer dan één andere rechtspersoon of vennootschap.

12,0 %
88,0 %


Klein

CU

SGP

50PLUS

SP

PVV

GrBvK

Van Vliet

CDA

GL

D66

VVD

GrKÖ

PvdA

PvdD


Nr. 22 GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID FRITSMA TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 19

Ontvangen 9 december 2014

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

In artikel I, onderdeel J, onderdeel 2, wordt onderdeel g als volgt gewijzigd:

1. De aanhef komt te luiden:

  • g. worden na onderdeel f twee onderdelen ingevoegd, luidende:.

2. Er wordt een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • h. het lidmaatschap van de raad van toezicht, de raad van commissarissen of een dienovereenkomstige andere toezichthoudende instantie van meer dan een andere rechtspersoon of vennootschap.

II

In artikel I, onderdeel P, wordt in onderdeel 3 na onderdeel a een onderdeel ingevoegd, luidende:

  • aa. wordt in onderdeel d «het lidmaatschap» vervangen door «meer dan een lidmaatschap», wordt «en een functie bij» vervangen door «of meer dan een functie bij» en vervalt: die op het maatschappelijke belang gerichte werkzaamheden verricht, indien een bestuurder van de toegelaten instelling bestuurder is van die rechtspersoon of vennootschap.

Toelichting

Dit amendement regelt dat bestuurders in de corporatiesector hun bestuurdersfunctie niet kunnen combineren met het lidmaatschap van de raad van toezicht, de raad van commissarissen of een dienovereenkomstige andere toezichthoudende instantie van meer dan één andere rechtspersoon of vennootschap (onderdeel I). Tevens wordt geregeld dat leden van raden van toezicht/commissarissen in de corporatiesector hun commissarisfunctie niet kunnen combineren met meer dan één lidmaatschap van een orgaan van, of meer dan één functie bij, een andere rechtspersoon of vennootschap (onderdeel II). Het betreft hier immers een activiteit die plaatsvindt naast een andere (voltijds)functie. Om een nevenfunctie naar behoren te vervullen kan niet nog zo’n functie worden aangegaan. Het is bekend dat het toezicht op woningcorporaties zwaar tekort schiet. Volgens indiener kan dit niet worden losgezien van het aantal functies dat de bestuurders/commissarissen bekleden, en de onmogelijkheid om al die functies naar behoren uit te oefenen.

Fritsma


Gewijzigd amendement van het lid Fritsma ter vervanging van nr. 19 dat onder andere regelt dat bestuurders in de corporatiesector hun bestuurdersfunctie niet kunnen combineren met het lidmaatschap van de raad van toezicht van meer dan één andere rechtspersoon of vennootschap.

2014-12-09
Dossier: 33966
Indiener(s): Sietse Fritsma (PVV)
Onderwerpen: huisvesting organisatie en beleid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33966-22.html