Stemming

Amendement van het lid Veldman over het waarborgen van regels bij amvb om af te wijken van milieunormen ten behoeve van ruimtelijke ontwikkelingen

76,0 %
24,0 %


CDA

CU

50PLUS

SGP

GL

PvdA

Houwers

D66

VVD

PvdD

PVV

Klein

GrBvK

GrKÖ

Van Vliet

SP


Nr. 68 AMENDEMENT VAN HET LID VELDMAN

Ontvangen 8 juni 2015

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

In artikel 2.23 wordt na het vierde lid een lid toegevoegd, luidende:

  • 5. Bij de regels wordt bepaald in welke gevallen en onder welke voorwaarden van de regels kan worden afgeweken als de toepassing van de regels niet toereikend is voor, of in de weg staat aan, het bereiken van de doelen van de wet.

II

In artikel 2.25 wordt na het vierde lid een lid ingevoegd, luidende:

  • 4a. Bij de regels wordt bepaald in welke gevallen en onder welke voorwaarden van de regels kan worden afgeweken als de toepassing van de regels niet toereikend is voor, of in de weg staat aan, het bereiken van de doelen van de wet.

Toelichting

De huidige regeling voor ontwikkelingsgebieden in de Crisis- en herstelwet en de regeling van de interim-wet stad-en-milieubenadering voorzien in mogelijkheden om in specifieke (hoogstedelijke) situaties af te wijken van de milieunormen ten behoeve van ruimtelijke ontwikkelingen, zoals wonen in dichtbevolkte gebieden en transformaties van bedrijvengebieden van traditionele naar moderne bedrijvigheid. Deze regels kunnen onder de Omgevingswet worden opgenomen in de uitvoeringsregelgeving. Het amendement strekt ertoe te waarborgen dat deze regels gesteld zullen worden.

Veldman


Amendement van het lid Veldman over het waarborgen van regels bij amvb om af te wijken van milieunormen ten behoeve van ruimtelijke ontwikkelingen

2015-06-08
Dossier: 33962
Indiener(s): Hayke Veldman (VVD)
Onderwerpen: ruimte en infrastructuur ruimtelijke ordening
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33962-68.html