Stemming

Amendement van de leden Jadnanansing en Van Meenen waarmee in het MBO deelnemers worden betrokken bij de beoordeling van de onderwijskwaliteit

57,3 %
42,7 %


GrKÖ

PvdA

GL

CDA

Klein

SGP

D66

GrBvK

SP

50PLUS

Van Vliet

CU

VVD

PVV

PvdD


Nr. 9 AMENDEMENT VAN DE LEDEN JADNANANSING EN VAN MEENEN

Ontvangen 15 december 2014

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

I

In artikel I wordt na onderdeel B een onderdeel ingevoegd, luidende:

Ba

In artikel 1.3.6., eerste lid, wordt na de eerste volzin een volzin ingevoegd, luidende: De beoordeling bij de instellingen geschiedt mede aan de hand van het oordeel van deelnemers over de kwaliteit van het onderwijs aan de instelling.

II

In artikel III wordt voor onderdeel A een onderdeel ingevoegd, luidende:

0A

In artikel 1.3.2, tweede lid, wordt na de eerste volzin een volzin ingevoegd, luidende: De beoordeling bij de instellingen geschiedt mede aan de hand van het oordeel van deelnemers over de kwaliteit van het onderwijs aan de instelling.

Toelichting

Het is logisch dat de mening van MBO-studenten een rol krijgt in de kwaliteitszorg. Hoewel in de praktijk de JOB-monitor sinds 2014 wordt gebruikt door alle MBO-instellingen, is het nu tijd om een stap verder te zetten door te formaliseren dat studenten ook op niveau van vakken en docenten kunnen evalueren. Dit amendement regelt dat net als in het hoger onderwijs ook op het MBO studenten (deelnemers) worden betrokken bij de beoordeling van de onderwijskwaliteit.

Jadnanansing Van Meenen


Amendement van de leden Jadnanansing en Van Meenen waarmee in het MBO deelnemers worden betrokken bij de beoordeling van de onderwijskwaliteit

2014-12-15
Dossier: 33948
Indiener(s): Tanja Jadnanansing (PvdA), Paul van Meenen (D66)
Onderwerpen: beroepsonderwijs onderwijs en wetenschap
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33948-9.html