Stemming

Amendement van het lid Agnes Mulder dat regelt dat alleen de varianten van de BIZ-bijdrage beschreven in de Experimentenwet BI-zones worden voortgezet.

10,7 %
89,3 %


SGP

D66

Van Vliet

GrBvK

SP

CU

VVD

GL

PvdD

50PLUS/Baay-Timmerman

50PLUS/Klein

PVV

PvdA

CDA


Nr. 13 AMENDEMENT VAN HET LID AGNES MULDER

Ontvangen 2 juli 2014

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

Artikel 1 wordt als volgt gewijzigd:

1. Het derde lid komt te luiden:

  • 3. De BIZ-bijdrage wordt geheven van degenen die bij het begin van het kalenderjaar in de bedrijveninvesteringszone gelegen onroerende zaken, al dan niet krachtens eigendom, bezit, beperkt recht of persoonlijk recht, gebruiken.

2. Het vierde lid komt te luiden:

  • 4. De verordening kan bepalen dat indien een onroerende zaak bij het begin van het kalenderjaar niet in gebruik is, de desbetreffende BIZ-bijdrage wordt geheven van degene die van die zaak het genot krachtens eigendom, bezit of beperkt recht heeft.

II

Artikel 2 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het derde lid vervalt de zinsnede «voor gebruikers».

2. Het vijfde lid vervalt.

3. In het zesde lid wordt «alle gebruikers, alle eigenaren of voor alle bijdragenplichtigen» vervangen door: iedere bijdrageplichtige.

III

Artikel 5 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het eerste lid, onderdeel c, vervalt telkens «danwel in eigendom van».

2. Het derde lid vervalt.

Toelichting

Onder de huidige Experimentenwet BI-zones worden twee varianten van de BIZ-bijdrage onderscheiden, namelijk (1) een BIZ-bijdrage die uitsluitend van gebruikers wordt geheven en (2) een BIZ-bijdrage die wordt geheven van gebruikers en eigenaren van leegstaande onroerende zaken. Met het wetsvoorstel worden twee extra varianten geïntroduceerd, namelijk (3) een BIZ-bijdrage die uitsluitend wordt geheven van eigenaren of (4) een BIZ-bijdrage die zowel van gebruikers als van eigenaren wordt geheven en waarbij eigenaren van niet gebruikte onroerende zaken ook kunnen worden aangeslagen voor de BIZ-bijdrage die van de gebruiker geheven zou worden. Dit amendement bewerkstelligt dat de varianten 3 en 4 komen te vervallen.

De indiener beoogt met dit amendement te bereiken dat alleen de varianten van de BIZ-bijdrage beschreven in de Experimentenwet BI-zones worden voortgezet. De indiener mist namelijk voldoende beargumentering waarom twee varianten zouden moeten worden toegevoegd, zeker gezien het feit dat de doelstellingen van het onderhavige wetsvoorstel niet zijn veranderd.

A. Mulder


Amendement van het lid Agnes Mulder dat regelt dat alleen de varianten van de BIZ-bijdrage beschreven in de Experimentenwet BI-zones worden voortgezet.

2014-07-02
Dossier: 33917
Indiener(s): Agnes Mulder (CDA)
Onderwerpen: economie ondernemen
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33917-13.html