Stemming

Amendement van het lid Van Veldhoven dat bewerkstelligt dat de minister tevens zorgdraagt voor het onverwijld informeren van het algemeen publiek bij een significante bodembeweging door geofysische bronnen of bij vulkanische activiteit.

70,7 %
29,3 %


GrBvK

Van Vliet

Klein

PvdA

50PLUS

D66

GrKÖ

PVV

VVD

PvdD

CDA

CU

Houwers

SP

GL

SGP


Nr. 14 AMENDEMENT VAN HET LID VAN VELDHOVEN

Ontvangen 18 juni 2015

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

Artikel 3 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het eerste lid wordt na onderdeel b een onderdeel ingevoegd, luidende:

  • ba. het onverwijld informeren van het algemeen publiek bij een significante bodembeweging door geofysische bronnen of vulkanische activiteit;.

2. In het tweede lid, onderdeel a, wordt «of waarschuwingen» vervangen door «, waarschuwingen of informatie» en wordt «en onderdeel b» vervangen door: , onderdeel b en onderdeel ba.

3. In het tweede lid, onderdeel b, wordt na onderdeel 1° een onderdeel ingevoegd, luidende:

  • 1a°. een verzoek om ondersteuning op het terrein van openbare orde, veiligheid en bevolkingsonderzoek bij significante bodembeweging door geofysische bronnen of vulkanische activiteit;.

Toelichting

Dit amendement bewerkstelligt dat de Minister tevens zorgdraagt voor het onverwijld informeren van het algemeen publiek bij een significante bodembeweging door geofysische bronnen of bij vulkanische activiteit. Tevens zullen ingevolge dit amendement bij ministeriele regeling regels worden gesteld over de inhoud, verwachtingstermijn en openbare bekendmaking van die informatie. Ook zullen regels worden gesteld over het leveren van ondersteuning bij een verzoek daartoe op het terrein van openbare orde, veiligheid en bevolkingszorg bij significante bodembeweging of vulkanische activiteit. Een dergelijk verzoek zal altijd worden ingewilligd.

De indiener is van mening dat de overheid niet alleen bij gevaarlijk weer, maar ook bij significante bodembeweging zoals aardbevingen of bij vulkanische activiteit op Saba, een taak heeft om het algemeen publiek te informeren. Indien de stand van de wetenschap en de techniek dat toelaten, wordt deze informatie vooraf verstrekt. Anders wordt het algemeen publiek in ieder geval achteraf over de bodembeweging of vulkanische activiteit geïnformeerd. Ook moeten, net als bij verwacht of werkelijk gevaarlijk weer, verzoeken tot ondersteuning op het terrein van openbare orde, veiligheid en bevolkingszorg bij verwacht of werkelijk gevaarlijke bodembeweging of vulkanische activiteiten altijd worden ondersteund.

Van Veldhoven


Amendement van het lid Van Veldhoven dat bewerkstelligt dat de minister tevens zorgdraagt voor het onverwijld informeren van het algemeen publiek bij een significante bodembeweging door geofysische bronnen of bij vulkanische activiteit.

2015-06-18
Dossier: 33802
Indiener(s): Stientje van Veldhoven (D66)
Onderwerpen: bestuur organisatie en beleid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33802-14.html