Stemming

Amendement van het lid Sjoerdsma c.s. dat een halvering van de voorgenomen bezuiniging op het postennetwerk in het jaar 2014 bewerkstelligt

96,7 %
3,3 %


D66

50PLUS

PvdA

PVV

VVD

CU

SGP

CDA

PvdD

GL

SP

Bontes


Nr. 16 AMENDEMENT VAN HET LID SJOERDSMA C.S.

Ontvangen 26 november 2013

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

De begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 6 Nominaal en onvoorzien worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 10.000 (x € 1.000).

II

In artikel 7 Apparaat worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 10.000 (x € 1.000).

Toelichting

Dit amendement bewerkstelligt een halvering van de voorgenomen bezuiniging op het postennetwerk in het jaar 2014. Ambassades en posten vervullen een cruciale taak voor de Nederlandse handelsbetrekkingen, Nederlanders in het buitenland, en de Nederlandse stem op het gebied van mensenrechten, internationale betrekkingen en ontwikkelingssamenwerking. Met de tien miljoen euro die de halvering behelst worden de consulaten in Antwerpen, Milaan, Chicago en München open gehouden. Met het overige budget wordt ruimte gecreëerd om te investeren in opkomende markten en om de bezuinigingen op het postennetwerk te verzachten. Dekking wordt gevonden op niet-beleidsartikel 6: Nominaal en onvoorzien.

In de Voorjaarsnota 2014 en de daarbij behorende suppletoire wet van de begroting van Buitenlandse Zaken zal het structurele karakter van deze halvering (20 mln euro) moeten worden opgenomen.

Sjoerdsma Ten Broeke Servaes Voordewind Van der Staaij


Amendement van het lid Sjoerdsma c.s. dat een halvering van de voorgenomen bezuiniging op het postennetwerk in het jaar 2014 bewerkstelligt

2013-11-26
Dossier: 33750-V
Indiener(s): Han ten Broeke (VVD), Sjoerd Sjoerdsma (D66), Michiel Servaes (PvdA), Kees van der Staaij (SGP), Joël Voordewind (CU)
Onderwerpen: begroting financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33750-V-16.html