Stemming

Amendement van het lid Dijkgraaf over het schrappen van de extra bijdrage voor de Europese begroting

26,7 %
73,3 %


SP

CDA

SGP

PvdA

GL

VVD

PvdD

D66

CU

50PLUS

PVV


Nr. 5 AMENDEMENT VAN HET LID DIJKGRAAF

Ontvangen 3 juli 2013

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

De begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

In artikel 3 Versterkte Europese samenwerking worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 474.300 (x € 1.000).

Toelichting

De indiener vindt het ongewenst dat Nederland een extra bijdrage van honderden miljoenen voor de Europese begroting zou moeten betalen. Met dit amendement wordt de beoogde extra afdracht aan de EU daarom geschrapt.

Dit amendement is in lijn met het standpunt zoals de regering dat voorafgaand aan de onderhandelingen heeft verwoord in een brief aan de

Kamer.1 Nederland heeft steeds gepleit voor een zeer gematigde ontwikkeling van de EU-begroting, zodat de ontwikkeling van de EU-uitgaven in de pas loopt met de inspanningen die lidstaten leveren ten aanzien van de eigen overheidsfinanciën. De indieners constateren met de regering dat de Commissie in haar voorstel geen enkele moeite heeft gedaan om elders binnen de begroting ruimte te vinden.

Als het amendement wordt aangenomen, heeft de regering geen toestemming dit geld over te maken naar Brussel en zal de regering terug moeten naar de onderhandelingstafel.

Dijkgraaf


Amendement van het lid Dijkgraaf over het schrappen van de extra bijdrage voor de Europese begroting

2013-07-03
Dossier: 33640-V
Indiener(s): Elbert Dijkgraaf (SGP)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33640-V-5.html