Stemming

Amendement van de leden Segers en Schouw ter vervanging van nr. 17 over het terugdraaien van de bezuinigingen op het CBP

27,3 %
72,7 %


PvdD

SP

SGP

GL

PVV

CDA

D66

50PLUS

VVD

CU

PvdA


Nr. 79 AMENDEMENT VAN DE LEDEN SEGERS EN SCHOUW TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 171

Ontvangen 18 december 2012

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

De begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 32 Rechtspleging en rechtsbijstand worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met € 1 000 (x € 1 000).

II

In artikel 32 Rechtspleging en rechtsbijstand worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met € 1 000 (x € 1 000).

Toelichting

Het College bescherming persoonsgegevens krijgt volgens het regeerakkoord meer bevoegdheden, waaronder de bevoegdheid een bestuurlijke boete op te leggen voor materiële overtredingen van de wet. Tegelijkertijd heeft het CBP sinds 2008 verschillende taakstellingen opgelegd gekregen, oplopend tot ruim 12% in 2016 (exclusief loon en prijscompensatie). Als gevolg van het regeerakkoord is er een extra taakstelling aangekondigd van 10% wat betekent dat de korting op het budget oploopt tot circa 22% in 2017 (circa 1,5 miljoen euro). Hierdoor zal het CBP zijn wettelijke taken op het gebied van toezicht en wetgevingsadvies nog slechts zeer beperkt kunnen uitvoeren. Op dit moment kunnen urgente aangelegenheden die dringend om onderzoek en eventuele handhaving vragen niet ter hand worden genomen. De nieuwe wettelijke taken (in het kader van de meldplicht datalekken en de boetebevoegdheid) zullen met de voorgenomen bezuiniging maar zeer beperkt kunnen worden ingevuld. Tegelijkertijd is er juist sprake van een toenemend beroep op het CBP, mede door de snel voortschrijdende technologie en de enorme groei in gegevensverwerkingen. Daarom wordt met dit amendement voorgesteld de bezuinigingen op het CBP grotendeels terug te draaien.

Dekking wordt gevonden in de niet-juridisch verplichte middelen op artikel 32 Rechtspleging en rechtsbijstand.

Segers Schouw


Amendement van de leden Segers en Schouw ter vervanging van nr. 17 over het terugdraaien van de bezuinigingen op het CBP

2012-12-18
Dossier: 33400-VI
Indiener(s): Gert-Jan Segers (CU), Gerard Schouw (D66)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33400-VI-79.html