Stemming

Amendement van het lid Jasper van Dijk over het toekennen van een bedrag van € 3,179 miljoen aan het UNHCR

14,7 %
85,3 %


PvdA

PVV

D66

GL

CDA

PvdD

CU

VVD

50PLUS

SP

SGP


Nr. 22 AMENDEMENT VAN HET LID JASPER VAN DIJK

Ontvangen 17 december 2012

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

De begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 2 Grotere veiligheid en stabiliteit, effectieve humanitaire hulpverlening en goed bestuur worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met  € 3 179 (x € 1 000).

II

In artikel 2 Grotere veiligheid en stabiliteit, effectieve humanitaire hulpverlening en goed bestuur worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met  € 3 179 (x € 1 000).

Toelichting

Dit amendement beoogt binnen artikel 2.6 € 3,179 miljoen toe te kennen aan UNHCR. De UNHCR speelt een onmisbare rol bij de opvang van vluchtelingen en ontheemden in de regio. Deze opvang vindt voor het overgrote deel plaats in de meest arme regio’s. Een organisatie als de UNHCR faciliteert dat de opvang in die arme regio’s mogelijk is en blijft. In haar regeerakkoord bevestigt het kabinet dat de Nederlandse bijdrage aan de opvang van vluchtelingen in de regio wordt verhoogd. Dit amendement draagt hieraan bij. De dekking voor dit amendement wordt gezocht in beleidsartikel 2.5. Dit betreft de uitgaven voor goed bestuur in Indonesië. Indonesië beschikt over voldoende eigen middelen om tot goed bestuur te komen. Dat blijkt uit de relatief snelle ontwikkeling van het land. Maar bijvoorbeeld ook uit het lidmaatschap van de G20. Het beslag op schaarse ODA-middelen ligt daarom minder voor de hand.

Jasper van Dijk


Amendement van het lid Jasper van Dijk over het toekennen van een bedrag van € 3,179 miljoen aan het UNHCR

2012-12-17
Dossier: 33400-V
Indiener(s): Jasper van Dijk (SP)
Onderwerpen: begroting financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33400-V-22.html