Stemming

Amendement van het lid Jasper van Dijk over een toekenning van € 2 miljoen aan UNAIDS

20,7 %
79,3 %


PVV

CDA

D66

CU

PvdD

SGP

GL

SP

PvdA

50PLUS

VVD


Nr. 20 AMENDEMENT VAN HET LID JASPER VAN DIJK

Ontvangen 17 december 2012

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

De begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 2 Grotere veiligheid en stabiliteit, effectieve humanitaire hulpverlening en goed bestuur worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met  € 2 000 (x € 1 000).

II

In artikel 5 Toegenomen menselijke ontplooiing en sociale ontwikkeling worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met  € 2 000 (x € 1 000).

Toelichting

Dit amendement beoogt een toekenning van € 2 miljoen aan UNAIDS (art. 5.4). Hiermee wordt tegemoetgekomen aan de substantiële korting die sinds een aantal jaar wordt doorgevoerd op UNAIDS. Dit programma is bewezen effectief.

De dekking voor dit amendement wordt gezocht in het niet verstrekken van een deel van de bijdrage aan veiligheid, goed bestuur en rechtsorde voor Burundi (art. 2.5). De Burundese regering en de veiligheidsdiensten maken zich volgens organisaties als de International Crisis Group schuldig aan grove mensenrechtenschendingen en een etnische politiek. Bovendien probeert de regering de grondwet op ondemocratische wijze te veranderen en het proces naar eerlijke verkiezingen te frustreren.

Jasper van Dijk


Amendement van het lid Jasper van Dijk over een toekenning van € 2 miljoen aan UNAIDS

2012-12-17
Dossier: 33400-V
Indiener(s): Jasper van Dijk
Onderwerpen: begroting financiën
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33400-V-20.html