Stemming

Gewijzigd amendement van het lid Thieme ter vervanging van nr. 101 dat regelt dat voor bestrijding en beheer geen gebruik gemaakt mag worden van andere geweren dan kogelgeweren

19,3 %
80,7 %


VVD

Houwers

SGP

PvdD

CU

50PLUS

PVV

GL

PvdA

GrBvK

Klein

Van Vliet

GrKÖ

CDA

SP

D66


Nr. 157 GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID THIEME TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 101

Ontvangen 25 juni 2015

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

In artikel 3.24 wordt na het tweede lid een lid ingevoegd, luidende:

  • 2a. Onverminderd het tweede lid, onderdelen a en b, wordt voor de handelingen als bedoeld in het eerste lid, onder d, onderdelen 2°, 3° en 4° bij het doden van dieren uitsluitend gebruik gemaakt van kogelgeweren.

II

In artikel 10.13, onderdeel C, onder 2, wordt na «3.24, eerste en tweede lid» ingevoegd: en lid 2a.

Toelichting

Dit amendement regelt dat het doden van dieren in het kader van populatiebeheer en schadebestrijding alleen mag plaatsvinden met een kogelgeweer.

Hagelpatronen worden op dieren in volle beweging afgevuurd en bevatten enkele honderden metaaldelen. Daarvan kunnen er een aantal dodelijk zijn, maar vaak zijn er ook een aantal niet dodelijk. Soms worden er ook dieren in de directe omgeving geraakt. Het gebruik van hagel resulteert in een groot aantal dieren dat wordt aangeschoten, en vervolgens een pijnlijke dood sterven. Dit maakt het gebruik van hagelpatronen in het kader van dierenwelzijn ongewenst.

Thieme


Gewijzigd amendement van het lid Thieme ter vervanging van nr. 101 dat regelt dat voor bestrijding en beheer geen gebruik gemaakt mag worden van andere geweren dan kogelgeweren

2015-06-25
Dossier: 33348
Indiener(s): Marianne Thieme (PvdD)
Onderwerpen: natuur- en landschapsbeheer natuur en milieu
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33348-157.html