Stemming

Amendement van het lid Leijten ter vervanging van nr. 13 over het mogelijk maken van ingrijpen door de minister bij onvoldoende uitvoering van bepaalde taken van het Zorginstituut

15,3 %
84,7 %


GL

50PLUS

PVV

SGP

VVD

D66

SP

CU

CDA

PvdD

PvdA


Nr. 21 AMENDEMENT VAN HET LID LEIJTEN TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 131

Ontvangen 29 januari 2013

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

In artikel I, onderdeel E, wordt na artikel 47c een artikel ingevoegd, luidende:

Artikel 47ca

Indien Onze Minister van oordeel is dat het bepaalde bij de artikelen 47a tot en met 47c niet of niet naar behoren wordt uitgevoerd door het Zorginstituut kan hij het Zorginstituut een schriftelijke aanwijzing geven, dan wel de betreffende taak van het Zorginstituut overnemen.

II

In artikel VII, onderdeel P, wordt na artikel 66d een artikel ingevoegd, luidende:

Artikel 66da

Indien Onze Minister van oordeel is dat het bepaalde bij de artikelen 66b tot en met 66d niet of niet naar behoren wordt uitgevoerd door het Zorginstituut kan hij het Zorginstituut een schriftelijke aanwijzing geven, dan wel de betreffende taak van het Zorginstituut overnemen.

Toelichting

Met dit amendement wordt geregeld dat de minister de mogelijkheid heeft om in te grijpen indien het Zorginstituut bepaalde opgedragen taken naar het oordeel van de minister niet of niet naar behoren uitvoert. Het betreft in het bijzonder de taken omtrent de instelling van een professionele standaard of meetinstrument en het verzamelen, samenvoegen en beschikbaar maken van informatie over de kwaliteit van verleende zorg. De indiener is van mening dat wanneer het Zorginstituut de taken omtrent het openbare register waarin de professionele standaard is opgenomen (de taken als omschreven in de artikelen 47a tot en met 47c van de Wet cliëntenrechten zorg en als omschreven in de artikelen 66b tot en met 66d van de Zorgverzekeringswet) niet of niet naar behoren uitvoert, de minister het Zorginstituut een schriftelijke aanwijzing moet kunnen geven of zelfs de betreffende taken van het Zorginstituut moet kunnen overnemen. Met dit amendement wordt de mogelijkheid om in te grijpen bij het Zorginstituut uitgebreid ten opzichte van de mogelijkheid die reeds bestaat onder artikel 21 van de Kaderwet zelfstandige bestuursorganen.

Leijten


Amendement van het lid Leijten ter vervanging van nr. 13 over het mogelijk maken van ingrijpen door de minister bij onvoldoende uitvoering van bepaalde taken van het Zorginstituut

2013-01-29
Dossier: 33243
Indiener(s): Renske Leijten (SP)
Onderwerpen: organisatie en beleid zorg en gezondheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33243-21.html