Stemming

Amendement van het lid Bouwmeester dat een getrapte overgang introduceert naar de mogelijkheid voor aanbieders van medisch specialistische zorg om kapitaalverschaffers rendement te betalen

85,3 %
14,7 %


PvdD

50PLUS/Klein

VVD

GL

CDA

50PLUS/Baay-Timmerman

Van Vliet

PvdA

PVV

CU

SP

SGP

D66

GrBvK


Nr. 20 AMENDEMENT VAN HET LID BOUWMEESTER

Ontvangen 25 juni 2014

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

In artikel III, onderdeel E, wordt aan artikel 16d, eerste lid, onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel g door een puntkomma een onderdeel toegevoegd, luidende:

  • h. voor zover de winstuitkering in het eerste jaar niet meer dan 50% van de winst bedraagt.

Toelichting

Dit amendement introduceert bovenop de reeds bestaande voorwaarden, een getrapte overgang naar de mogelijkheid voor aanbieders van medisch specialistische zorg om kapitaalverschaffers rendement te betalen. Voorkomen wordt dat aanbieders van medische specialistische zorg na een periode van drie jaar ineens alle gemaakte winst zouden kunnen uitkeren. Door het amendement ontstaat een getrapte mogelijkheid om winst uit te keren. De aanvankelijke wachttijd van drie jaar blijft in stand. In het eerste jaar dat winst mag worden uitgekeerd, bedraagt de uitkering maximaal 50% van de winst, voor zover wordt voldaan aan de overige voorwaarden zoals de solvabiliteitseisen. Pas vanaf het jaar daarna kan 100% van de winst uitgekeerd worden.

Gedurende de tijd dat er wel positief resultaat gehaald wordt, maar er geen winst uitgekeerd mag worden of de winst slechts gedeeltelijk uitgekeerd mag worden, zal het batig saldo geïnvesteerd moeten worden of aan de reserves moeten worden toegevoegd. Dat komt aan de solvabiliteitspositie van de zorgaanbieder ten goede.

Door deze extra voorwaarde wordt het uitgangspunt dat er vooral lange termijninvesteringen noodzakelijk zijn in de medisch specialistische zorg nog extra gewaarborgd.

Bouwmeester


Amendement van het lid Bouwmeester dat een getrapte overgang introduceert naar de mogelijkheid voor aanbieders van medisch specialistische zorg om kapitaalverschaffers rendement te betalen

2014-06-25
Dossier: 33168
Indiener(s): Lea Bouwmeester (PvdA)
Onderwerpen: organisatie en beleid zorg en gezondheid
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33168-20.html