Stemming

Gewijzigd amendement van het lid Grashoff ter vervanging van nr. 7 dat regelt dat het wetsvoorstel in werking treedt op een bij koninklijk besluit te bepalen tijdstip, dat niet is gelegen vóór 1 januari 2018

32,7 %
67,3 %


D66

CDA

PVV

PvdD

VVD

SGP

PvdA

Brinkman

SP

CU

GL


Nr. 13 GEWIJZIGD AMENDEMENT VAN HET LID GRASHOFF TER VERVANGING VAN DAT GEDRUKT ONDER NR. 7

Ontvangen 4 juli 2012

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

In artikel V, onderdeel A, wordt de zinsnede «zoals deze paragraaf luidde op de dag voorafgaand aan de datum van de verkiezing van de gemeenteraden in 2014» vervangen door: zoals deze paragraaf luidde op dag voorafgaand aan de datum waarop het bij koninklijke boodschap van 27 september 2011 ingediende voorstel van wet tot wijziging van de Gemeentewet en enige andere wetten in verband met het afschaffen van de bevoegdheid van gemeentebesturen om deelgemeenten in te stellen (Kamerstukken 33 017) tot wet is verheven en in werking is getreden.

II

In artikel V, onderdeel C, wordt de zinsnede «zoals deze paragraaf luidde op de dag voorafgaand aan de datum van de verkiezing van de gemeenteraden in 2014» vervangen door: zoals deze paragraaf luidde op dag voorafgaand aan de datum waarop het bij koninklijke boodschap van 27 september 2011 ingediende voorstel van wet tot wijziging van de Gemeentewet en enige andere wetten in verband met het afschaffen van de bevoegdheid van gemeentebesturen om deelgemeenten in te stellen (Kamerstukken 33 017) tot wet is verheven en in werking is getreden.

III

In artikel XIV wordt aan het slot ingevoegd: , dat niet is gelegen vóór 1 januari 2018.

Toelichting

Het afschaffen van de deelgemeenten is een omvangrijke operatie met bestuurlijke, persoonlijke en financiële consequenties. Verordeningen uit de verschillende deelgemeenten moeten worden gestroomlijnd, er verdwijnen bestuurders, politici en ambtenaren en het afschaffen van de deelgemeenten gaat gepaard met extra kosten. Incidenteel en structureel.

Dit amendement regelt dat het wetsvoorstel in werking treedt op een bij koninklijk besluit te bepalen tijdstip, dat niet is gelegen vóór 1 januari 2018. Gemeenten krijgen daarmee voldoende tijd voor een zorgvuldig proces.

Het amendement wordt gewijzigd in verband met een wetstechnische correctie.

Grashoff


Gewijzigd amendement van het lid Grashoff ter vervanging van nr. 7 dat regelt dat het wetsvoorstel in werking treedt op een bij koninklijk besluit te bepalen tijdstip, dat niet is gelegen vóór 1 januari 2018

2012-07-04
Dossier: 33017
Indiener(s): Rik Grashoff (GL)
Onderwerpen: bestuur gemeenten
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33017-13.html