Stemming

Amendement van het lid Groot dat regelt dat ook woningcorporaties een beroep kunnen doen op de in artikel 12 van de Wet op de vennootschapsbelasting 1969 op te nemen bestedingsreserve

31,3 %
68,7 %


SP

D66

PvdD

VVD

CDA

PVV

PvdA

SGP

GL

CU


Nr. 32 AMENDEMENT VAN HET LID GROOT

Ontvangen 14 november 2011

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

In artikel X wordt na onderdeel E een onderdeel ingevoegd, luidende:

Ea

Artikel 12 wordt als volgt gewijzigd:

1. In het eerste lid wordt «Lichamen die zijn aangemerkt als culturele instelling» vervangen door: Lichamen die zijn aangemerkt als culturele instelling, verenigingen en stichtingen die op de voet van de Woningwet bij koninklijk besluit zijn toegelaten als instellingen die uitsluitend in het belang van de volkshuisvesting werkzaam zijn.

2. In het tweede lid vervalt «met uitzondering van onroerende zaken die bestemd zijn om direct of indirect hoofdzakelijk al dan niet kortstondig ter beschikking te worden gesteld aan derden,».

II

In artikel XXXVIII, derde lid, wordt «treden artikel XX» vervangen door: treden artikel X, onderdeel Ea, artikel XX.

Toelichting

Dit amendement regelt dat ook woningcorporaties een beroep kunnen doen op de ingevolge artikel X, onderdeel E, van het voorstel van wet ter vervanging van de huidige herbestedingsreserve in artikel 12 van de Wet op de vennootschapsbelasting 1969 op te nemen bestedingsreserve. De budgettaire derving bedraagt € 500 mln. In verband met (mogelijke) staatssteun is de inwerkingtreding afhankelijk van het oordeel van de Europese Commissie. Om die reden treedt de in dit amendement opgenomen aanpassing op een bij koninklijk besluit te bepalen tijdstip in werking.

Groot


Amendement van het lid Groot dat regelt dat ook woningcorporaties een beroep kunnen doen op de in artikel 12 van de Wet op de vennootschapsbelasting 1969 op te nemen bestedingsreserve

2011-11-14
Dossier: 33003
Indiener(s): Ed Groot (PvdA)
Onderwerpen: belasting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33003-32.html