Stemming

Amendement van de leden Snijder-Hazelhoff en Koopmans dat dient als een extra impuls om jonge ondernemers na bedrijfsovername de mogelijkheid te bieden het bedrijf te kunnen blijven ontwikkelen

72,0 %
28,0 %


SP

PvdD

PVV

SGP

VVD

D66

GL

PvdA

CU

CDA


Nr. 95 AMENDEMENT VAN DE LEDEN SNIJDER-HAZELHOFF EN KOOPMANS

Ontvangen 8 december 2011

De ondergetekenden stellen het volgende amendement voor:

De begrotingsstaat wordt als volgt gewijzigd:

I

In artikel 16 Concurrerende, duurzame, veilige agro-, visserij- en voedselketens worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verlaagd met  € 2 500 (x € 1 000).

II

In artikel 16 Concurrerende, duurzame, veilige agro-, visserij- en voedselketens worden het verplichtingenbedrag en het uitgavenbedrag verhoogd met  € 2 500 (x € 1 000).

Toelichting

Dit amendement dient als een extra impuls om jonge ondernemers na bedrijfsovername de mogelijkheid te bieden het bedrijf te kunnen blijven ontwikkelen. Het budget voor 2011 bedroeg 8 miljoen euro. Voor 2012 is slechts 2,8 miljoen beschikbaar. Middels dit amendement wordt verschil in budget ten opzichte van 2011 kleiner. Door extra middelen beschikbaar te stellen, kunnen meer jonge landbouwers aanspraak maken op de regeling zodat zij kort na de bedrijfsovername in staat zijn te investeren in hun bedrijf om hiermee hun concurrentiepositie (internationaal) te versterken. Deze regeling draagt bij aan een toekomstperspectief voor jonge landbouwers in Nederland.

Dit amendement biedt hiervoor de benodigde financiële ondersteuning. Hiertoe worden de benodigde gelden geoormerkt binnen artikel 16.1 (interne begrotingsreserve landbouw).

Snijder-Hazelhoff

Koopmans


Amendement van de leden Snijder-Hazelhoff en Koopmans dat dient als een extra impuls om jonge ondernemers na bedrijfsovername de mogelijkheid te bieden het bedrijf te kunnen blijven ontwikkelen

2011-12-08
Dossier: 33000-XIII
Indiener(s): Janneke Snijder-Hazelhoff (VVD), Ger Koopmans (CDA)
Onderwerpen: begroting financiƫn
Bron: https://zoek.officielebekendmakingen.nl/kst-33000-XIII-95.html